Як депутати вносили зміни до обласного бюджету-2016

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Депутати обласної ради внесли зміни до обласного бюджету на 2016 рік щодо перерозподілу вільного залишку коштів з загального фонду (близько 134 млн грн).

Під час розгляду цього питання депутати обговорювали можливість розподілу субвенції з державного бюджету на користь розвитку освіти (зокрема, створення опорних навчальних закладів), виділення додаткових ресурсів для підтримки військових частин і родин воїнів АТО, монетизації пільгових перевезень, відкриття первинного ринку житла для військових і переселенців.

Також йшлося про доцільність фінансування будівництва гуртожитку для переселенців у Новгородці.

«Я спілкувалася з багатьма переселенцями і їм не подобається перспектива життя в Новгородці. Наприклад, в Олександрії для них набагато більше перспектив і краще розвинена сама інфраструктура. Чи будуть там (в гуртожитку в Новгородці) жити переселенці і для кого взагалі ми його будуємо?» – запитала депутат від «Самопомочі» Ірина Чемерис.

Як пояснив депутат Валерій Кальченко, який відповідає за проект, будівництво гуртожитку відбувається за спільного європейсько-українського фінансування –  640 тисяч євро дає ЄС, а 1,32 млн грн (10%)  – внесок місцевої влади. Саме через участь ЄС, Кіровоградщина не може самовільно відмовитися від проекту. Але на питання чи будуть жити в гуртожитку переселенці – він не відповів.

Про доцільність і обґрунтованість сум, які пропонується виділити на інші статті витрат говорила депутат від «Опоблоку» Людмила Давиденко:

«2 млн грн виділяється на придбання додаткових паливно-мастильних матеріалів для медичних закладів. А ті куди діли? Рік тільки почався. 800 тис. грн пропонується виділити на ремонт моргу. Ви там людей збираєтесь оживляти чи що?

1 млн – на ремонт приміщень ОДА. Коли в країні чума, то має бути не до ремонтів кабінетів чиновників.

1,2 млн грн  – на придбання обладнання для онкодиспансеру. Так – діагностика понад усе. Але тут присутній народний депутат (Костянтин Яриніч – ред.), який працював в онкодиспансері. Пропоную йому знайти кошти на обладнання не в лишках з обласного бюджету, а в державному. Бо не можемо ми залишатися з таким мізерним резервним фондом (близько 3 млн грн) – ніколи не знаєш, для чого ще знадобляться кошти».

Опоблоківці відмовилися голосувати за ці статі витрат.

Після тривалих обговорень, депутати таки затвердили зміни до обласного бюджету на 2016 рік. 36 – за.

З проектом рішення можна ознайомитися тут.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар