Профільний комітет ВРУ взяв до відома пропозицію про перейменування Кіровограда в Кропивницький

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Учора, 16 березня, під час засідання Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України було прийнято рішення взяти до відома проект постанови про перейменування Кіровограда на Кропивницький.

Як зазначив під час засідання голова Комітету Сергій Власенко, вже після завершення терміну по перейменуванню населених пунктів з радянськими назвами (21 лютого 2016 року) до Комітету почали масово надходити листи від органів місцевого самоврядування. У них громади або не погоджувалися з тим рішенням, яке прийняв Комітет, або їм не сподобалися пропозиції Інститут національної пам’яті по перейменуванню. Серед них – і листи з Кіровограда.

«Але всі ці пропозиції знаходяться поза тими часовими межами, коли комітет мав право їх розглядати.  Зокрема, ми отримали низку проектів постанов по Кіровограду», – зазначив Сергій Власенко.

Читайте також: У Верховній Раді пропонують перейменувати Кіровоград в Кропивницький (ДОКУМЕНТ)

Члени Комітету заслухали звернення на ім’я голови Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування від колективу депутатів  (Олександр Горбунов, Ольга Червакова, Станіслав Березкін, Дмитро Лінько та інші), в якому народні обранці пропонували підтримати перейменування Кіровограда на Кропивницький.

Як прокоментував голова Комітету Сергій Власенко, буде затверджена назва, яку вже розглянув і підтримав Комітет (тобто Інгульськ), чи обговорення продовжиться далі – залежить суто від рішення ВРУ, але пропозицію депутатів члени Комітету прийняли до відома.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар