Нардеп-мажоритарник від Кіровограда не знає, чим живе громада?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 19 лютого, народний депутат України від Кіровограда Костянтин Яриніч заявив, що Кіровограду не дадуть українську назву – ні Інгульськ, ні Кропивницький.

За словами Яриніча, такий варіант назви як «Кропивницький» взагалі не розглядався ні громадою міста Кіровограда, ні депутатами міськради.

“Це буде абсолютно неправильно, ця постанова не пройшла прослуховування ні на міській раді, ні обговорення громадськістю. Якщо хтось буде це робити, то це провокація”, — зазначив Костянтин Яриніч в коментарі кореспонденту УНН.

Нагадаємо, що Кропивницький – одна з семи варіантів назв для перейменування Кіровограда, яка пройшла обговорення на громадських слуханнях (27 серпня 2015 року). А на сесії міської ради, яка відбулася 28 жовтня 2015 року, депутати вирішили подати на розгляд Верховної Ради результати громадських слухань, згідно з якими громада запропонувала народним депутатам обрати для Кіровограда одну з семи можливих назв – серед них і Кропивницький.

Таким чином, інформація, озвучена Костянтином Яринічем, про «провокативність» і «неправильність» Кропивницького є не правдивою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар