Олександр Горбунов стверджує, що у Кіровограді «кульгає» державницька позиція

Як відомо, нардеп від Кіровоградщини Олександр Горбунов ініціював законопроект про зміни до Закону України  “Про географічні назви”, який передбачає заборону відновлення географічних назв російсько-імперського походження – присвоєння населеним пунктам назв, які є іменами чи псевдонімами діячів Російської імперії чи Московського царства. Законопроект викликав бурхливу реакцію громадськості – як позитивну, так і не зовсім. Основним аргументом противників даного законопроекту є те, що нібито треба буде змінювати назви чи не більшості населених пунктів України – такі як Олександрія, Миколаїв і т. п. 

«Ті, хто читали законопроект, знають, що він стосується лише нових назв», – пояснив Олександр Горбунов під час зустрічі з журналістами сьогодні, 3 грудня.

Стосовно закону про декомунізацію і вибору нової назви для Кіровограда, нардеп стверджує, що Єлисаветград – це плювок в обличчя українців. І те, що частина кіровоградців підтримує стару імперську назву – це не лише відсутність розуміння стратегічного розвитку держави, а й довготривала цілеспрямована пропаганда.

«Мені дуже печально констатувати цей факт, але у нашому місті немає розуміння стратегічного розвитку держави. Як мінімум 5 років у нас лобіювалась одна назва – над цим працювали спеціально навчені люди, щоб оформити якесь обличчя нашого міста. Це правильно – таке повинно бути. Є історія – ми повинні її поважати, повинні знати, але є одне «але». Державницька позиція України базується на тому, що Україна – самостійна держава. І ми не можемо допустити, щоб на мапі України стояла імперська назва.  Стосовно громадської думки – то її потрібно формувати».

Крім того Олександр Горбунов зазначив, що незважаючи на війну з Росією, у Кіровограді й досі існують проблеми з формуванням державницьких поглядів.

«Включаєш обласне телебачення і бачиш «Єлисаветградський книговир», «Леді Єлисаветграда». А це все працює, – говорить Олександ Горбунов. – Окремий респект Московському патріархату: не повинна ідеологією у державі займатись церква, але ми і самі бачимо, що відбувається».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар