Депутати Світловодської міськради 2 дні не могли поділити владу

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Після І сесії Світловодської міськради, яка відбувалась 12 листопада і по суті була присвячена видачі тимчасових посвідчень новообраному міському голові Валентинові Козярчуку та 34-м депутатам, 16 та 17 листопада проходила ІІ сесія міськради. Протягом двох днів народні обранці визначались (і так і не визначились) із кандидатурами на секретаря міськради та першого заступника міського голови. 

Як повідомив кореспондент Першої електронної газети, у перший день (16 листопада) міський голова запропонував на посаду секретаря депутата міськради Андрія Москаленка (ГР «Народний контроль»). Але за нього проголосувало лише сім обранців.

Також не пройшла кандидатура Володимира Дем’янюка на посаду заступника міського голови. Дем’янюк на цих виборах боровся (але безрезультатно) за мандат міського голови від ВО «Батьківщина».

Перший день засідання, окрім цього, виявив цілу низку суперечливостей поміж депутатами, що пройшли до міськради від дев’ятьох політичних сил: ВО «Свобода» та «Опозиційний блок» – по 5 осіб; ВО «Батьківщина», «УкрОП», ГР «Народний контроль» – по 4 особи; «Об’єднання «Самопоміч», БПП «Солідарність», «Радикальна партія Олега Ляшка», Партія пенсіонерів України – по 3.

Під час другого дня сесії головуючий Козярчук вніс на посаду секретаря кандидатуру фракції ВО “Свобода” Олександра Попічка. Це викликало обурення фракції – тут взагалі не обговорювали кандидатуру Попічка, який, до речі, працює на підприємстві «ВК і К», що фактично належить Козярчуку. Обурився і оголосив про самовідвід і сам Попічко, розцінивши прецедент, як порушення партійної дисципліни.

Не підтримали обранці і вдруге запропоновану Козярчуком кандидатуру Дем’янюка на посаду заступника міського голови.

Єдине, що вдалося зробити другого дня пленарного засідання, так це затвердити склад і голів депутатських комісій та членів міськвиконкому.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар