Кіровоградщина: після третього підрахунку голосів на виборах змінився переможець

Після рішення Дніпропетровського адміністративного апеляційного суду, 10 листопада, був проведений третій підрахунок виборчих  бюлетенів  з виборів сільського голови Піщанобрідської сільської ради Добровеличківського району Кіровоградської області. Черговий перерахунок бюлетенів показав, що вибори виграв кандидат на посаду сільської ради, діючий голова Піщанобрідської сільської ради Сергій Мар’янов. Про це Першій електронній повідомляє ОПОРА.

Усім членам дільничних комісій були вручені  письмові запрошення від Піщанобрідської сільської виборчої комісії за підписом її голови про необхідність прибути на перерахунок бюлетенів до Добровеличкіської районної виборчої комісії на 10 листопада. Спочатку всі члени ДВК відмовлялись їхати і склали про це протокол з підписами, але після наведених аргументів голови районної комісії Катерини Гольцер, члени ДВК таки поїхали до районної комісії. Черговий перерахунок бюлетенів показав, що вибори виграв кандидат на посаду сільської ради, діючий голова Піщанобрідської сільської ради Сергій Мар’янов.

Читайте більше: Кіровоградщина: через битву за 1 голос вибори визнали недійсними

Кандидат на посаду голови сільської ради Сергій Гладченко, який  по  результату першого підрахунку на  виборах 25 жовтня 2015 року отримав перемогу, повідомив спостерігачу ОПОРИ, що буде  оскаржувати результати повторних підрахунків в суді.

Читайте також: Жителі Кіровоградщини протестують проти свавілля виборчих комісій

Нагадаємо, що за результатами виборів  на посаду голови Піщанобрідської сільської ради з перевагою в 13 голосів переміг Сергій Гладченко. Діючий голова Піщанобрідської сільської ради Сергій Мар’янов, який  є опонентом переможця, заявив що результати виборів на п’ятьох кількох дільницях не дійсні і  подав позов до адміністративного суду. Натомість Сергій Гладченко, заявив ОПОРІ, що зі сторони опонента було зловживання адміністративним ресурсом та спроба сфальсифікувати вибори. Після кількох судових засідань і другого перерахунку голосів вночі з 29 на 30 жовтня, який провели самі члени ТВК було прийняте рішення про визнання виборів не дійсними.  Пізніше рішення про черговий перерахунок голосів прийняв Дніпропетровський окружний адміністративний суд.

На даний момент на сайті ЦВК розміщено інформацію про повторне голосування по виборам Піщанобрідського сільського голови у грудні 2015 року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар