Лише чотири партії Кіровоградщини готові боротися з корупцією?

Лише 4 осередки політичних партій на Кіровоградщині підписали меморандум про впровадження нового антикорупційного законодавства на рівні місцевих рад. Боротися з корупцією в області готові «Батьківщина», «Самопоміч», «Громадський рух «Народний контроль» та «Радикальна партія Олега Ляшка». Також меморандум підтримали кандидати на посаду міського голови – самовисуванець Андрій Максюта, представники політсил Василь Ращупко та Андрій Табалов. Проте партії, які представляють останні кандидати, –  «Укроп» і «Наш край»  – проігнорували меморандум, підписання якого відбувалось у межах коаліції «Прозорі ради».

Дану інформацію сьогодні, 19 жовтня, під час прес-конференції озвучив голова КОО «Асоціація Політичних Наук», координатор кампанії “Прозорі ради” в Кіровоградській області Дмитро Сінченко.

«Виходить так, що більшість партій на співпрацю не пішло. Кіровоградщина як і решта України потерпає від корупції, від бюрократії, від непрозорої роботи органів місцевої влади. Тому особисто мені дуже дивно, чому політики, які обіцяють боротися з корупцією, не хочуть поставити простого підпису під зобов’язанням боротися з цим на місцях, – коментує ситуацію Дмитро Сінченко. – На всеукраїнському рівні коаліцію підтримали «Самопоміч», «Укроп», «Сила людей», «Демократичний альянс» та «Громадський контроль». Тобто, ініціатива більш цікава для молодих політсил».

За словами Дмитра Сінченка, підписання меморандуму – гра на випередження, спроба налагодити стосунки з політичними силами до того, як вони потраплять до місцевих рад, залучитися їхньою підтримкою у подальшій боротьбі з корупцією у Кіровограді.

Члени коаліції вже навіть обрали механізми контролю, які планують залучати до нового кіровоградського міського та обласного депкорпусу, що буде обрано на місцевих виборах 25 жовтня. Це індивідуальна робота з депутатами (запити, контроль витрат, присутність на сесіях та робочих засіданнях) та акції прямої дії (мітинги, пікети, флешмоби). Одним словом, всі наявні у громадськості механізми впливу на обранців. Включаючи навіть відкликання депутатів.

Нагадаємо, коаліція «Прозорі ради» утворена в рамках проекту “Здійснення адвокасі кампанії з імплементації нового антикорупційного законодавства органами місцевого самоврядування”. Цей проект реалізовується в рамках п’ятирічного проекту “Об’єднуємося заради реформ” (UNITER), що фінансується Агенцією з міжнародного розвитку США (USAID) та виконується міжнародною організацією Pact, Inc. в Україні. Діє дана ініціатива у 18 областях України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар