У Кропивницькому ще за двох кандидатів у Президенти агітують із порушенням

Учора, 16 січня, у Кропивницькому виявили білборди без вихідних даних зареєстрованих кандидатів на посаду Президента України від політичних партій «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка та «Наші» Євгенія Мураєва. Такі ж білборди Анатолія Гриценка зафіксували у Світловодську.

Про це Першій електронній газеті повідомили спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Білборди із написом та портретами політиків не містили відомостей про установу, що здійснила друк, його тираж, дані про осіб, відповідальних за випуск, як того вимагає ч. 3 ст. 59 Закону України «Про вибори Президента України».

Білборд із зображенням Євгенія Мураєва розміщений біля міського управління поліції.

05cd22eeaf87c1f2539830c3d4a2a84c.jpg

Спостерігачі ОПОРИ викликали поліцію, аби зафіксувати порушення, та написали на місці відповідні заяви.

“Нині у Кропивницькому є зовнішня реклама не лише Анатолій Гриценка, Євгена Мураєва, Андрія Садового, Валентина Наливайченка, а й інших політиків, які публічно заявили про те, що будуть балотуватися на посаду Президента України. Але інші потенційні кандидати ще не зареєстровані у ЦВК, тому ми фіксуємо ймовірне порушення лише щодо зареєстрованих кандидатів”, – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

fa84a42e42e1a5a10ee53ee47c71f574.jpg

У частині 2 статті 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення йдеться: «Розповсюдження (рознесення, вивішування, роздавання) під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація означена неправильно чи неповно, а так само організація такого розповсюдження – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян». Відповідно до ч. 1 ст. 57 Закону України «Про вибори Президента України» передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією.

Нагадаємо, за Капліна та Садового у Кропивницькому також агітують з порушенням.

Читайте також: Де у Кропивницькому дозволено розміщувати друковані агітматеріали

Більше новин від Громадянської мережі ОПОРА дивіться за посиланням.

7d00967c5a5a527d4860c395969202f4.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар