Гройсман пообіцяв видавати зарплату керівникам регіонів наліпками

Сьогодні, 13 квітня, на початку селекторної наради у Кропивницькому Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який перебуває з візитом на Кіровоградщині, заявив, що видаватиме зарплати керівникам регіонів наліпками, якщо не буде діяти програма забезпечення українців безкоштовними ліками.

Про це повідомляє журналіст Першої електронної із місця події.

“Попереджаю чиновників про персональну відповідальність. Ви маєте розраховуватись з аптеками, як годинник. Якщо ви безвідповідально будете ставитись до цього, отримуватимете зарплату наліпками, які повинні бути на аптеках”, – звернувся до керівників областей Прем’єр-міністр.

Володимир Гройсман розповів, що у Кропивницькому він вже відвідав декілька медичних закладів і аптек. Голова Уряду констатував, що у нашому місті не всі знають про програму забезпечення безкоштовними ліками.

Нагадаємо, що з 3 квітня у всіх областях України,зокрема, Кіровоградщині, почала діяти програма “Доступні ліки”. Програма дозволяє пацієнтам брати в аптеках ліки із визначеного переліку безкоштовно або невеликою доплатою.

На початку квітня Кіровоградщина отримала більше 12 мільйонів гривень субвенції, яка буде направлена на реалізацію державної програми “Доступні ліки”. Мова йде про відшкодування вартості визначеного переліку медикаментів, необхідних для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету та бронхіальної астми.

Але поки що лише 4 райони Кіровоградщини долучились до програми “Доступні ліки”.

Де у Кропивницькому отримати безкоштовні ліки

Поширити:

Залишити коментар:

коментар