У Кропивницькому анонсують тиждень інтелектуального дозвілля

З  14 по 20 листопада  Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на тиждень цікавого дозвілля.

Книжкові виставки та виставки творчих робіт:

З 14 листопада буде оформлено книжкову виставку «Національні культури Кіровоградщини». На Кіровоградщині – велика палітра національностей, тут накопичено неабиякий досвід багатонаціональних традицій та культури. Завітавши до відділу популяризації книги ви більш детально дізнаєтесь про національні спільноти, які проживають на території нашого краю.

З 14 листопада у відділі популяризації книги буде представлено книжкову виставку «Українська історична проза». Усіх, хто цікавиться історичними подіями та історичними особистостями України запрошуємо переглянути виставку різноманітних повістей, романів та оповідань відомих істориків та класиків.

З 14 листопада  відділ сприяння технічній творчості молоді запрошує переглянути виставку «Вишивка: рукам робота, а душі свято». Вишивка в Україні – один з найбільш улюблених і поширених різновидів народної творчості. Різноманіття книг та періодичних видань на виставці допоможуть кожному аматору стати професіоналом у цьому виді творчості.  

З 16 листопада у відділі мистецтв відкриється книжкова викладка «На допомогу студенту», присвячену Дню студента. На викладці буде представлена література різні напрямків культури та мистецтва, що допоможуть в навчанні допитливих студентів. Підручники з культурології, нотні видання, книги про архітектурні перлини України та світу, а також музичні довідники й енциклопедії – це неповний перелік представленої літератури, тож обов’язково познайомтеся з даною викладкою щоб дізнатися про культурні надбання світу.

Масові заходи:

15 листопада о 8.00, 11.00 та 14.00 працівники відділу популяризації книги проведуть тренінг «Через толерантність до взаєморозуміння та успіху». Взаємна нетерпимість, злоба, агресивність все частіше притаманні дитячому та молодіжному середовищу. Під час тренінгу, за допомогою різних вправ, ігор та завдань учасники навчяться, як стати толерантнішими, цивілізованими без проявлення агресії у вирі нашого життя.  

16 листопада о 18.00 розпочнеться черговий захід бібліопроекту «Креативна середа». Цього разу запрошуємо кропивничан на справжній «Музичний батл», який проведуть молоді, талановиті виконавці – студенти  Кіровоградського музичного училища. На відвідувачів чекають виступи в різних жанрах класичної і сучасної музика та цікаві музичні експромти.

В рамках обласного Тижня культур національних меншин «Степова веселка» працівники бібліотеки підготували цикл зустрічей та презентації національних спільнот, що мешкають в Кропивницькому.

14 листопада о 14.00 «Скарби вірменської культури» – творча зустріч з представниками Спілки вірмен України в Кіровоградській області;

15 листопада о 13.00 «Роми: традиції та культура кочового народу» – зустріч-концерт з представниками Кіровоградської обласної благодійної організації національно-культурного товариства ромів «Де Девла Бахт»;

16 листопада о 13.30 «Єднання народів, єднання сердець» – свято болгарської культури;

16 листопада о 15.00  «Польща – дивовижна країна» – вечір-зустріч із О.І. Полячком, головою Польського національного об’єднання «Полонія» ім. К. Шимановського.

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва.

тел. 0954712767 – Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектором соціокультурної діяльності;

0505699007 – Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності

Адреса: вул. Декабристів 6\15, тел. 22-66-01. Сайт: http://www.lib.kr.ua. Працюємо з 9.00 до 18.00  щоденно, вихідний – субота.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар