В Олександрії вирішували долю Пантаївського інтернату

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 9 листопада, в Олександрійській мерії відбулась нарада щодо передачі школи-інтернату в Пантаївці з обласного балансу в комунальну власність Олександрії.

Як повідомляє Моя Олександрія, збори провів перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко. Були присутні мер Олександрії Степан Цапюк з заступниками, секретар міськради Олена Богоявленська, депутати міської та обласної рад, з Пантаївка приїхали співробітники і батьки дітей школи-інтернату та загальноосвітньої школи №16.

Коваленко зазначив, що школа-інтернат передається місту без зміни статусу. Інтернат, як і раніше, зможе приймати сиріт, дітей інших категорій, дітей з інших населених пунктів і так далі. При цьому, за його словами, школа №16 збережеться. Тобто, в селищі буде існувати дві школи – школа-інтернат і школа №16.

Крім цього, Коваленко підкреслив, що фінансування школи-інтернату залишається на колишньому рівні – заклад отримуватиме від 54 тисяч гривень на дитину в рік, на відміну від звичайних шкіл, де фінансування на дитину становить 9,4 тисячі на рік. Зміниться лише шлях фінансування.

“Держава зараз дає фінансування через обласну раду. Держава й надалі буде фінансувати – через місцевий бюджет”, – сказав він.

А головним аргументом на користь передачі школи місту Коваленко назвав контроль з боку мерії.

“Чому ми йдемо на децентралізацію? Тому що те, що знаходиться на території громади, має контролюватися громадою”, – акцентував Коваленко.

Перший заступник Цапюка Людмила Давиденко кілька разів зазначила, що місто бере інтернат не по своїй волі, а з ініціативи обласної державної адміністрації. Мер Олександрії  підтвердив, що місто може взяти інтернат і зробити з нього гідний навчальний заклад.

“Якщо нам передадуть інтернат, ми за ці гроші зробимо зразковий навчальний заклад, там досатньо фінансування”, – сказав Цапюк.

Також мер зазначив, що місту вигідно залучити в інтернат дітей з сіл та інших районів, щоб довести кількість вихованців до 400 осіб і збільшити на 100 кількість робочих місць.

Останні півгодини співробітники інтернату намагалися висловити своє бачення ситуації, але їх мало хто слухав. Простих людей перебивали, знову і знову доводячи, що так, як придумано, – це добре (цей фрагмент – на відео). Як повідомляє Моя Олександрія, ніякого конкретного рішення, крім озвученої позиції Коваленко, Давиденко і Цапюка збори не винесло. Після закінчення Коваленко замкнувся з обласними депутатами наодинці, пресу не допустили.

Нагадаємо, що рішення про передачу інтернату місту буде приймати сесія облради 18 листопада.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар