Завтра у Кропивницькому покажуть фільм, який висувався Україною на “Оскар”

Завтра, 9 листопада, о 15:00 у  відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбудеться презентація програми XIІI Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Цьогоріч відкриття вже сьомого регіонального етапу фестивалю присвячене 40-річчю від заснування Української громадської групи з дотримання Гельсінських угод.

Відкриється фестиваль у Кропивницькому показом документального фільму Романа Бондарчука «Українські шерифи» спільного виробництва України, Латвії та Німеччини. Світова прем’єра стрічки відбулась 20 листопада 2015 року на Амстердамському міжнародному документальному кінофестивалі, де отримала Спеціальний приз журі. Фільм розповідає про жителів села Старої Збур’ївки Херсонської області, зокрема про двох чоловіків, які взяли на себе функції охорони громадського порядку. Фільм був висунутий Україною на премію «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою.

unnamed

На кропивничан та гостей міста протягом місяця чекає 19 фільмів, виробництва 10 країн світу, багато фільмів створені у співпраці з вітчизняними сценаристами і режисерами. Заходи фестивалю об’єднані темою «КРІЗЬ ІЛЮЗІЇ» тому, що складається відчуття, ніби зараз увесь світ продирається крізь ілюзії до якогось нового цивілізаційного устрою. Саме  сьогодні країни та народи прощаються з багатьма своїми ілюзіями. Руйнується ілюзія про стабільність того світовлаштування, про яке разом домовились сильні демократичні країни. Розвіялась ілюзія всього світу про слабкість України й нездатність українців до самоорганізації.

Партнери фестивалю і організатори показів у Кропивницькому – ГО «Територія успіху» та ГО «Флора», також запрошені на захід: регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Віктор Жученя, активісти Майдану та партнери фестивалю в області.

За детальною інформацією та з питань партнерства звертайтеся за тел.: (099) 6553309, Ушакова Світлана, (050) 975 69 17, Інга Дуднік (ГО «Територія успіху») або (050) 917 72 97, Людмила Шестакова (ГО «Флора»).

Презентація XIІI Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та перегляд фільму відбудеться у відділі мистецтв обласної бібліотеки                  ім. Д. Чижевського за адресою: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

Запрошуємо на перегляди! Вхід – вільний.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар