Як вберегти себе від “незаконного” автомобіля

Протягом поточного року в сервісних центрах МВС виявили майже 800 транспортних засоби із перебитими номерами. Подібні авто виявляють під час проведення огляду експерта.

При купівлі авто є декілька варіантів переоформлення зі попереднього власника на нового: за довіреністю або у безпосередній присутності покупця і продавця авто.

Для того, щоб уберегти себе від придбання транспортного засобу із перебитими номерами кузова чи двигуна , варто звернутись  до сервісного центру МВС для оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авто у присутності продавця та покупця. Договір купівлі-продажу укладається безкоштовно, заповнюється адміністратором у електронній формі.

У алгоритмі перереєстрації транспортного засобу обов’язковим кроком є експертний огляд транспортного засобу.

Існує два види таких оглядів: експертний огляд та дослідження фахівця.

unnamed

Експертний огляд автомобіля є обов’язковим і проводиться у всіх випадках реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку, за винятком реєстрації нового транспортного засобу, а також при вибраковці. Мета такого огляду — звірка ідентифікаційних номерів та перевірка реєстраційних документів. Такий огляд є обов’язковим і безкоштовним. Відповідний акт, складений експертом, є обов’язковим у переліку необхідних документів для оформлення послуги у сервісному центрі МВС. Експертний огляд є безкоштовним при отриманні послуги перереєстрації.

При дослідженні фахівця визначається достовірність ідентифікаційних номерів та реєстраційних документів, по результату чого власник авто отримує висновок експертного дослідження. Це платна послуга і проводиться вона на розсуд власника авто.

Експертне дослідження доцільно обирати в разі, якщо при огляді експерта виникли сумніви в достовірності ідентифікаційних номерів.

Оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авто у сервісних центрах МВС – є гарантією надійної купівлі авто, адже у разі виявлення змін у номерах кузова чи двигуна автомобіль відправляють на штрафмайданчик та передають справу до поліції, а новоспечений власник авто залишається і без авто, і без грошей.

За інформацією прес-служби  РСЦ МВС в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар