На Кіровоградщині діти виграли два спортивні майданчики для своїх шкіл

Ще два спортивні майданчики Фонд Кличко відкрив у Олександрії.

Олександрійський загальноосвітній заклад I-III ступеня №10 та Навчально-виховний комплекс «Олександрійський колегіум-спеціалізована школа» запустили в експлуатацію комплекси для занять спортом на відкритому повітрі. Комплекти спортивного устаткування освітні заклади отримали як переможці всеукраїнського конкурсу Фонду Кличко «Клич друзів – граймо разом!», який проводиться 11-й рік поспіль.

Олександрійська школа №10 та Олександрійський колегіум окрім успіхів на міських, обласних та загальноукраїнських олімпіадах, конкурсах та змаганнях, серед навчальних закладів міста виділяються своєю ініціативністю та активністю вихованців. У колегіумі діють кілька творчих об′єднань, видається шкільна газета «ШПІК» (Шкільна політика, інтелект, культура).

У навчальному закладі №10 кілька років впроваджено шкільне самоврядування, обирається і працює учнівський парламент. Обидва навчальні заклади відзначалися найвищими місцями у міському конкурсі-огляді на кращий благоустрій території. Однак спортивному майданчику колегіуму цього року виповнилося вже 23 роки, а в ЗНЗ № 10 спортмайданчик останнє оновлення бачив ще у 60-х роках…

Не дивно, що саме учні 11-их класів – Єгор Ющик із навчального закладу №10 та Валерія Пилипенко з Олександрійського колегіуму – незалежно одне від одного стали ініціаторами подачі заявок на участь у конкурсі «Клич друзів – граймо разом!». Єгор – голова учнівського парламенту свого навчального закладу та учасник літнього освітнього проекту «Школа Успіху» від Фонду Кличко, де здобув хорошу підготовку щодо організації участі у подібних проектах.

«Перемога у цьому конкурсі – це є перемога усього нашого мікрорайону та нашого шкільного колективу, шкільної родини. Нам дуже допомогли вчителі, батьки та навіть наші випускники», – відмітив Єгор спільний внесок в успіх заявки свого ЗНЗ.

А ось колегіантка Валерія дізналася про конкурс лише за 5 днів до його завершення із міських інтернет-ресурсів. Тому, аби отримати майданчик, у колегіумі не гаючи часу відразу взялися до справи та не злякавшись міської конкуренції, долучили до реєстрації і голосування на сайті не лише учнів закладу, а й батьків, рідних та знайомих.

Таке ставлення особливо цінується організаторами проекту. Учні, вчителі, батьки  та загалом місцеві громади, на території яких знаходяться навчальні заклади, що перемогли у конкурсі, показали найвищу згуртованість і прагнення до покращення інфраструктури своїх населених пунктів, оновлення середовища, в якому вони живуть.

1

«Перемогли ті школи і територіальні громади, які найкраще розказали свою історію, довели, що школі вкрай необхідна спортивна інфраструктура  та залучили до співпраці найбільше членів територіальної громади», – повідомила директор Фонду Кличко Аліна Носенко.

Проект реалізується Фондом Кличко та Фундацією Coca-Cola на основі спільних цінностей: підтримка молоді й освіти, розвиток місцевих громад, благодійність і суспільна відповідальність. Співпраця Фонду з Coca-Cola триває вже 10 років. «Фундація Coca-Cola у глобальних масштабах сприяє ініціативам, які мають за мету підвищення добробуту місцевих громад, зокрема тих, які стосуються молоді», – пояснила Олеся Жулинська, директор зі зв’язків із громадськістю компанії «Кока-Кола Україна».

Відкриття спортивного майданчика у 10-ій школі  Олександрії відбулося 2 листопада, а у Олександрійському колегіумі – вже наступного дня, 3 листопада.  Команда організаторів проекту організувала для школярів  різноманітні спортивні конкурси та змагання з чисельними призами, а також подарувала різноманітний спортивний інвентар, тож задоволеними були усі присутні.«Ми сподіваємось, що це буде дійсно центр фізкультурно-оздоровчої роботи і дозвілля не тільки нашого навчального закладу, але й усього мікрорайону Перемога», – зазначила Олена Харитонова, заступник директора ЗНЗ №10.

Відкриття майданчиків, як показує багаторічний досвід співробітництва Фонду Кличко та Фундації Coca-Cola, дарують позитивні емоції та додають енергії його учасникам для співпраці у майбутньому над іншими важливими для громад спільними проектами. «Хотілося б, щоб ще більше людей брало участь у цьому конкурсі. Це гарна можливість показати себе, свою школу, зробити свій внесок у благострій місця, де ти живеш», – висловила побажання Валерія Пилипенко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар