Як вагітним жінкам на Кіровоградщині вберегтися від грипу та ГРВІ?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Лабораторний центр Кіровоградщини розповідає, як вагітним вберегтися від грипу та ГРВІ.

При відсутності ознак захворювання  вагітним бажано  проведення вакцинації згідно інструкції та щепити згідно рекомендацій.

При наявності симптомів гострого респіраторного захворювання у вагітної жінки дається рекомендація звернутись до лікаря, а також здійснюється терміново передача даних дільничному лікарю за місцем проживання для негайного медичного огляду та лікарського патронажу.

 вагітнаАмбулаторне лікування (при неускладнених формах без підвищення температури) з обов’язковими заходами:

—    масковий режим

—    забезпечення ліжкового режиму

—    провітрювання приміщення, вологе прибирання

—    полівітамінні комплекси для вагітних

— раціональне харчування (бажано перевагу віддати кисло-молочним продуктам та свіжим овочам і фруктам, зелені. При відсутності набряків рекомендовано вживання великої кількості рідини)

—  при підвищенні температури – госпіталізація!

При погіршенні стану – термінова госпіталізація!

Вакцинація: найефективніший засіб захисту

Щорічна вакцинація є найефективнішим засобом для захисту організму від вірусів грипу. Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, також є безпечною і ефективною.

Найкращий час для проведення вакцинації — напередодні грипозного сезону (у вересні). Якщо такої можливості не було, то вакцинуватися можна і впродовж всього сезону. Всупереч поширеному міфу, це не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу.

Жінки, які годують груддю, можуть бути вакциновані. Крім того, будь-яке грипоподібне захворювання не є підставою для припинення грудного вигодовування.

Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей відвернути смертельні наслідки хвороби.

 Мати чисті руки — інфекція потрапляє в організм через рот, ніс та очі, яких ви час від часу торкаєтесь руками. Тими ж руками ви тримаєте гроші чи тримаєтесь за поручні, де кілька годин зберігаються в активному стані віруси і бактерії, що залишились від дотиків рук інших людей. Тому необхідно часто мити руки з милом або обробляти їх дезінфікуючим гелем із вмістом спирту.

Користуватися тільки одноразовими паперовими серветками і рушниками — як після миття рук, так і для того, щоб прикрити обличчя під час кашлю, а також при нежиті. Використані серветки необхідно одразу викидати у смітник, оскільки вони також можуть стати джерелом зараження. Багаторазові серветки та рушники, особливо у громадських місцях, суттєво підвищують ризик зараження і широкого розповсюдження інфекції.

Лікар епідеміолог Кіровоградського обласного лабораторного центру Головань А.Ю.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар