У Кропивницькому виконком не підтримав питання об’єднання двох пологових будинків у перинатальний центр

Сьогодні, 25 жовтня, виконком міськради Кропивницького не підтримав проект рішення про реорганізацію пологового будинку №2 ім. “Святої Анни” шляхом об’єднання з пологовим будинком №1.
Питання викликало бурхливе обговорення у залі.

Началник управління охроно здоров’я міськради Оксана Макарук, яка і представляла проект наголосила, що при об’єднанні двох пологових будинків не передбачається скорочення персоналу, і реорганізація не відіб’ється на фінансовому забезпеченні працівників. За її словами, всі 220 працівників пологового №2, з яких 46 лікарів, будуть працевлаштовані на аналогічні посади у міському перинатальному центрі другого рівня, який планують зробити на базі пологового будинку №1.

“Об’єднання двох пологових будинків у перинатальний центр другого рівня на базі пологового #1 дозволить оптимізувати фінансові витрати і  ефективно надавати послуги містянам”, – запевнила Макарук.

Вона наголосила, що об’єднання двох пологових дозволить економити на комунальних витратах та витратах на утримання. На думку очільниці управління охорони здоров’я, це є дуже важливим, адже у наступному році з держбюджету фінансуватимуться лише заробітні плати, решта витрат ляже на плечі місцевої влади.

“Ми не ставимо за мету знищити пологовий №2. Ми ставимо за мету створити на базі першого пологового потужний сучасний перинатальний центр, який буде наповнений сучасними технологіями”, – наголосив також Андрій Райкович.

Він попросив, щоб у цьому питанні не було політики, а була чиста економіка.

Натомість, проти реорганізації шляхом об’єднання виступили працівники пологового №2, які прийшли на виконком.

“Аналогічний випадок у нас був у 2007 році. Тоді теж стояло питання про об’єднання на базі пологового будинку №1. Але тоді вирішили залишити два пологових будинки у місті, адже на випадок спалаху інфекції наш пологовий мав приймати породіль”, – розповів голова профкому Пологового будинку №2.

До міського голови та виконкому з проханням не об’єднувати два поголових будинки звернулись також представники громадської ради. У підсумку, члени виконкому не підтримали проект рішення про реорганізацію пологового будинку №2 ім. “Святої Анни” шляхом об’єднання з пологовим будинком №1.

Заключне слово у цьому питанні скажутдепутати міської ради.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар