Бобринецька громада отримає фінансову підтримку від американського проекту

Бобринецька об’єднана територіальна громада (далі – ОТГ) увійшла до списку громад, які отримають підтримку проекту USAID DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність».

Загалом фінансування у 50 млн доларів отримають 75 українських ОТГ. На першому етапі відібрано 25 ОТГ, у 2017 році буде відібрано ще 50.

“Завтра ми будемо підписувати з ними угоду про співпрацю. Незважаючи на те, що це американський проект, в основному ми будемо співпрацювати з Польщею, – розповів голова Бобринецької ОТГ Валерій Сніжко. – У рамках цього проекту протягом 5 років ми будемо з ними співпрацювати – вивчати ситуацію, яка наявна в ОТГ, спільно розроблятимемо проекти та заходи щодо покращення надання послуг громаді. Робота триватиме у трьох напрямках, які визначать члени громади. Бобринецька ОТГ орієнтовно вже окреслила для себе вектор роботи – це комунальні послуги (водопостачання та водовідведення, збір сміття), розвиток інфраструктури для співпраці з молоддю (будівництво майданчиків і т. п.), дороги або медицина”.

За словами Валерія Сніжка, Бобринецька громада першопочатково має можливість отримати близько 100 тис. доларів на розробку перспективного плану та проекту розвитку своєї громади.

“Вони налаштовані також допомагати нам брати участь у грантах та інших європейських проектах”, – зазначив голова громади.

Зі списком громад, які отримають підтримку проекту USAID DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» можна подивитись на сайті “Децентралізація влади”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар