Студентки із Кропивницького розповіли про навчання закордоном

Дві студентки КДПУ ім. Винииченка – Ляшук Анастасія та Мозгова Анастасія трохи більше тижня тому поїхали за програмою обміну у Поморську академію до міста Слупськ у Польщі. Дівчата діляться своїм першим досвідом навчання за кордоном.

“Хотілося б почати з умов проживання, адже, на нашу думку, це чи не найважливіший аспект, який можезацікавити наших студентів. Студентське містечко, на території якого знаходяться два корпуси академії, бібліотека, їдальня, спортзал та 3 гуртожитки, виглядає дуже привабливо. Усі будівлі доглянуті, дороги чисті, є багато зелених насаджень, повсюди стоять смітники. Ми проживаємо у різних гуртожитках: №4та №3. Але всередині вони схожі і так само гарні, як і зовні. Поверхи чисті та оснащенні сенсорними лампами, що вмикаються, реагуючи на рух. Ми живемо у двомісних кімнатах з новими меблями: стіл для їжі, стіл для роботи, полички, тумбочки, шафа та холодильник – усе, що потрібно для комфортного проживання. Блок складається з 4 двомісних кімнат, вбиральні та душу. До речі, вода у душі завжди гаряча).

Минулого вівторка у нас була перша зустріч з ректором та проректором Поморської академії уголовному корпусі навчального закладу. Це стара, проте гарно відреставрована будівля, що виглядає гарно та багато. Зустріли нас, українських студентів, дуже добре, із «відкритими обіймами». Нам розповіли про університет, особливості навчання у Слупську. А вже у п’ятницю відбулася зустріч з нашими кураторами, які розповіли нам про наші навчальні плани та обговорили інші організаційні питання стосовно навчання. З понеділка ми вже повноцінно відвідували пари і занурилися у навчання. Звичайно, нам дуже приємне позитивне ставлення наших польських професорів та одногрупників.

У вільний час ми знайомимося із містом. Воно неймовірно гарне. Усі будівлі дуже гарні, доглянуті, на балконах та у дворах ростуть барвисті квіти. Тут багато зелених насаджень, особливо поряд із гуртожитком. Навпроти академії розташований парк, неподалік знаходиться ліс, де тече річка і плавають качки та лебеді. Зі Слупська за 30 хвилин можна дістатися до Балтійського моря. Приморське містечко Устка також гарне, море тут дуже глибоке та чисте, поряд з морем – ліс, тому повітрянеймовірно свіже. Люди у Поморському краї дуже ввічливі та готові допомогти. Загалом складається враження, що ми тут зовсім не чужі.

І наостанок хочеться додати, що потрібно йти за своєю мрією, пробувати щось нове, навіть якщо це дуже лякає. Не потрібно сидіти на місці, треба розвиватися, бачити нові місця, спілкуватися з іншими людьми та пізнавати їхні культури!” – ділилися враженнями студенки.

Нагадаємо, нещодавно про своє навчання закордоном розповідала Ольга Єкименкова.

img-01 img-02 img-03 img-04 img-05 img-06

За матеріалами  офіційного сайту КДПУ ім. В. Винниченка.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар