У Кропивницькому студенти місцевих вищів змагалися у військовій підготовці

Сьогодні, 18 жовтня, у приміщенні спортивної зали Кіровоградського машинобудівного коледжу відбулася військово-патріотична гра «Захисник України» серед студентських команд вищих навчальних закладів міста.

Змагання “Захисник України” у Кропивницькому проводилася вже вдруге. В порівнянні з минулим роком, коли було всього 6 команд, сьогодні було представлено 11.  Студентам необхідно було продемонструвати свої знання і навички з історії українського війська, тактичної медицини, вдягання загальновійськового захисного комплекту, спортивної витривалості та вправності. Також учасники продемонстрували вміння у розбиранні-збиранні зброї, метанні ножів та стрільбі.

“Головна мета цих змагань – це виховна робота. Ми хочемо привернути увагу до того, чим багато років нехтували – до воєнної підготовки нашої країни, до її захисту. Також ми хотіли таким чином провести профорієнтаційну роботу, хтось із учасників може замислитися над кар’єрою військового у майбутньому. І, звичайно ж, розвиток фізичної підготовки студентів” – розповів директор Машинобудівного коледжу Сторожук Микола.

Організаторами змагань був відділ сім’ї та молоді Кіровоградської міської ради спільно з військовослужбовцями 3-го окремого полку спеціального призначення та машинобудівним коледжем КНТУ.

DSC_0779 DSC_0788 DSC_0793 DSC_0795 DSC_0840 DSC_0872

Поширити:

Залишити коментар:

коментар