В Олександрії засудили завгоспа, який обікрав школу

В Олександрійському суді зачитали вирок завгоспу школи №7, який вирізав радіатори опалення у власному навчальному закладі.

Про це повідомляється в Єдиному реєстрі судових рішень, пише Моя Олександрія.

Інцидент стався ще влітку 2015 року, але його приховали від громадськості. Ймовірно, через вибори, тому що в той час директор школи балотувалася до міськради від “Опозиційного блоку” і зайвого розголосу ніхто не хотів.

Керівник школи №7 в мікрорайоні Жовтневий скористалася правом на законну відпустку і залишила навчальний заклад на завгоспа. Отримавши повноваження, чоловік вирішив собі ні в чому не відмовляти і по-живому вирізав 27 радіаторів з трубами, які здав в металобрухт.

При цьому, як встановили в суді, завгосп “усвідомлював, що працівники і керівництво навчального закладу виявлять недолік системи опалення”. Підсудний повністю визнав вину в заподіянні збитків у розмірі 7093 гривні і розкаявся.

7 жовтня Олександрійський суд визнав обвинуваченого винним за ч. 2 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна службовою особою) і засудив до 1 року позбавлення волі з обмеженням займати керівні посади на 1 рік. Наступним пунктом суд замінив реальне позбавлення волі випробувальним терміном 1 рік.

Щодо збитків, то на його відшкодування ніхто не наполягав – ні школа, ні управління освіти. Справа пройшла без цивільного позову. Як стало відомо, школа відновила опалення власними силами, а директор депутатом не стала, і пішла заступником в школу №10.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар