Дорожники Кіровоградщини входять у зиму без солі, але з готовністю до аварійних ремонтів

Будівельний сезон кропивницькі дорожники ще не завершили, втім вже активно взялися за підготовку до роботи в осінньо-зимовому періоді.

Про це повідомляє прес-служба САД у Кіровоградській області.

На разі запаслися протиожеледними матеріалами майже не 64% від потреби. Дещо складна ситуація з заготівлею солі, яка полягає  у відсутності вагонів для її перевезення. Втім, як запевняють постачальники, незабаром питання вирішиться і вже до 1 листопада кожна філія буде забезпечена протиожеледними сумішами у повному обсязі.

Враховуючи досвід минулих років і реалії сьогодення, аварійний ямковий ремонт доведеться робити і взимку, тож закупили 450 тон холодних сумішей та 560 тон сколу.

Кожна філія на разі працює над виготовленням снігозатримуючих щитів та оновленням знаків зимового утримання. Для забезпечення безаварійного та безпечного проїзду автотранспорту дорогами Кіровоградської області ремонтується та готується до роботи в зимових умовах 209 одиниць техніки та механізмів. З них: 5 роторних снігоочищувачів, 65 одиниць навісного обладнання, 18 бульдозерів, 28 автогрейдерів, 53 піскорозкидувачі, 3 солерозподілювача та 36 навантажувачів. Триває процес заготівлі паливно-мастильних матеріалів та формування їх незменшуваного триденного резерву.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар