На Кіровоградщині вкрали 230 тис. грн під час ремонту доріг

За процесуального керівництва Кіровоградської місцевої прокуратури завершено розслідування кримінального провадження відносно посадової особи будівельної фірми, підозрюваної у розкраданні понад 230 тисяч гривень бюджетних коштів, виділених на ремонт доріг у с. Оситняжка.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Як повідомляє керівник  місцевої прокуратури Дмитро Прокопчук  державні кошти були привласненні шляхом підроблення актів виконаних робіт:

«В ході розслідування встановлено, що між Оситнязькою сільською радою та будівельним підприємством укладені договори підрядів на виконання робіт з поточного ремонту дорожнього покриття на 5-ти вулицях, вартістю 599 тис грн. Однак, роботи на 3-ох вулицях не були виконані в повному обсязі, а на 2-ох інших – не були виконані взагалі. Разом з тим, представником фірми підписано та завірено печаткою товариства акти приймання виконаних робіт та відповідні довідки про їх вартість на загальну суму 599 тис грн, в той час як реальна вартість робіт склала 360 тис грн».

На даний час розслідування завершено. Обвинувальний акт відносно посадовця будівельної фірми за ч.2 ст.366 (службове підроблення) та ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України скеровано до суду для розгляду по суті.
Зазначимо, що обвинувачений вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння злочину у сфері службової діяльності та має не погашену судимість.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар