Пантаївський інтернат планують об’єднати із загальноосвітньою школою

Питання щодо майбутнього Пантаївської школи–інтернат буде вирішене до кінця цього року.

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, підсумовуючи результати зустрічі з жителями Пантаївки під час особистого прийому громадян – пише сайт КОДА.

– На сьогодні у цьому населеному пункті дійсно склалася непроста ситуація. Тут діють два навчальних заклади, кожен з яких розрахований на 400 і більше дітей. Але якщо у загальноосвітній школі на сьогодні навчається 140 дітей, то в школі-інтернат лише 8 дітей-сиріт. Зрозуміло, що не є логічним, коли на утримання цього інтернатного закладу щороку витрачається чимала сума – від 8 до 10 млн грн. Це непомірно високі цифри, враховуючи, що на утримання одного учня у звичайній школі витрачається лише 10 тис грн, – зазначив посадовець. Якщо є проблема, ми її будемо вирішувати, знайдемо спільні алгоритми та відпрацюємо загальну концепцію, щоб об’єднати ці школи в один сучасний навчальний заклад. Це має бути школа, де матимуть змогу вчитися усі діти, й ті, що захочуть приїхати сюди із сусідніх сіл, й ті, які проживають у Пантаївці, а також ті, які потребують особливої уваги з боку держави. Обласна влада здатна забезпечити цих дітей усім необхідним, адже наше пріоритетне завдання – створити умови для того, щоб усі діти мали можливість отримувати якісну освіту, незалежно від того, де вони проживають.

Голова облдержадміністрації також зауважив, що у працівників школи-інтернату не має бути підстав для хвилювань, адже буде зроблено все, щоб кожен з них був працевлаштований за фахом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар