Геннадій Зубко: Уточнення перспективних планів формування громад Запорізької та Кіровоградської областей сприятиме формуванню спроможних ОТГ

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Фото focus.ua

Уряд своїм рішенням уточнив положення перспективних планів формування територій громад Запорізької та Кіровоградської областей. Це дозволить повною мірою виконати зобов’язання Уряду перед громадами, що об’єдналися, щодо їх фінансового забезпечення.

Повідомляє сайт Мінрегіону.

Так Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував прийняття відповідного розпорядження КМУ, яким актуалізовано перелік територіальних громад згаданих областей, з урахуванням відповідних рішень органів місцевого самоврядування про добровільне об’єднання та рішень обласних рад щодо перспективних планів формування територій громад.

За словами Геннадія Зубка, із перспективного плану формування територій громад Запорізької області виключено Водянську та Великознам’янську громади Кам’янсько-Дніпровського району, а в перспективному плані Кіровоградщини уточнено графічну частину області, відповідно до факту об’єднання Маловисківської ОТГ.

«Ці зміни дозволять згаданим ОТГ забезпечити належний рівень надання послуг для своїх мешканців, зокрема, у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, ЖКГ. А загалом прийняття розпорядження сприятиме формуванню спроможних територіальних громад Запорізької та Кіровоградської областей», — наголосив Геннадій Зубко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар