Житель Кіровоградщини “накатав” 8 років позбавлення волі на чужих “Жигулях”

Поліцейські затримали підозрюваного у незаконному заволодінні транспортним засобом.

Зловмисником виявився 19-річний житель Кіровоградської області. Хлопець, щоб покататися з товаришем, угнав автомобіль свого знайомого. За такі дії йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Повідомлення про пригоду надійшло до Кіровоградського відділу поліції від 30-річного місцевого жителя. Чоловік розповів, що вночі невідома особа скоїла крадіжку його транспортного засобу «ВАЗ 21013», який був припаркований на подвір’ї, чим спричинила йому матеріальної шкоди на суму 30 тисяч гривень.

Як з’ясувалося, за кілька днів до події, зловмисник приїхав до обласного центру і попросився переночувати у свого знайомого. Знаючи, що у господаря помешкання є автівка, хлопець вирішив заволодіти нею, щоб покататися із товаришем, який мав власну машину. Вночі зловмисник прийшов до будинку потерпілого. Переконавшись, що чоловік спить, відчинив ворота й зайшов на територію домоволодіння. Знайшовши ключі у замку запалення, парубок викотив легковик з подвір’я та вирішив поїхати до свого родича в іншу область.

«У результаті розшукових заходів працівникам карного розшуку вдалося встановити, що транспортний засіб потерпілого знаходиться на території Миколаївщини, – повідомив т.в.о. начальника відділу поліції Дмитро Авдієнко. – Правоохоронці вилучили автомобіль, який злодій переховував у родичів, та затримали зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Особі оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом) та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою».

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

За матеріалами Кіровоградського відділу поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар