На Кіровоградщині селяни оголосили “війну” фермеру

На Кіровоградщині (Знам’янський район) селяни повстали проти місцевого фермера, який просто біля їхніх хат побудував зерноочисний комплекс. 

Люди кажуть, що вже понад вісім років вони не можуть спати і вільно дихати – йдеться у сюжеті ТСН.

Місцеві жителі розповідають, що земля від роботи комплексу гуде на кількох вулицях. Від світанку та до ночі мешканці села задихаються від пилу і не можуть заснути через гуркіт механізмів.

“Під ним земля труситься. Вся вулиця страждає. Пилюка навколо, землю виломав, дороги всі голова сільради ремонтує – він ламає. Він сказав, я цар, а всі решта холопи. Це він особисто для всіх людей казав”, – каже житель села Микола Герасимчук.

“Ми живемо тут, як на вулкані, постійно цей гуркіт, шум, пил летить в подвір‘я”, – додає Любов Славич.

Жителі кількох вулиць вкотре зібралися перед воротами фермерського току, щоби зустрітися із власником комплексу. І знову марно. Двері підприємства зачинені, у конторі фермера теж нема. Коли буде – працівники не знають.

У райдержспоживслужбі між тим розповіли, що згідно із нормами відстань від такого комплексу до житлової забудови має бути не менше 100 метрів, тоді як насправді лише 20. Відтак не дивно, що рівень шуму перевищує норму.

“Були перевищення допустимих рівнів по шуму на території житлового будинку заявника до 10 децебел. Таких перевищень уже достатньо, щоб ставити питання про вплив на умови проживання”, – розповів начальник відділу Сергій Манько.

Створена районною владою комісія після вивчення усіх обставин конфлікту склала акт і запропонувала фермерові зробити шумоізоляцію.

“Фермеру було запропоновано замовити в інституті і виготовити проект щодо мінімізації шумових ефектів з метою того, щоб вирішити дане питання. На сьогоднішній день все знаходиться в процесі”, – заявив заступник голови Знам’янської районної ради Дмитро Молодченко.

Але місцеві твердять, що цей процес триває майже рік, а із місця справа так і не зрушила. Тому селяни вирішили позиватися до суду і вимагати перенесення комплексу подалі від людського житла.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар