Школярів Кіровоградщини запрошують до участі в акції «Відкривай Україну»

Жителів Кіровоградської області запрошують взяти участь у гейміфікованому освітньому проекті «Відкривай Україну».

З 26 вересня у маленьких містах, населення яких складає від 10 тисяч до 250 тисяч осіб, стартує гейміфікований освітній проект «Відкривай Україну». Таких масштабів незалежна Україна ще не бачила!

Організатор проекту Фундація соціальних ініціатив «З країни в Україну» взяла за мету – змінити старі традиції шкільної освіти, створити середовище для розвитку підлітків, навчити дітей власноруч і командно творити позитивні зміни у своєму маленькому містечку.

Проект «Відкривай Україну» дасть підліткам можливість не просто проявити свої вміння, а й допоможе їм відчути себе супергероєм свого міста — втіливши проект по зміні свого життя в малому місті на краще. Учасники отримають змогу познайомитись із такими самими підлітками по всій країні, з небайдужими вчителями,  громадськими активістами,  представниками влади і бізнесу. Цей проект на мапі України запалить більше 270 містечок районного значення і відкриє палаючиі серця,  руки та очі більше 20 тисяч підлітків 7-11 класів і їх вчителів.

Освітній проект «Відкривай Україну» — гейміфікований онлайн курс, який містить завдання і навчальний контент та має характер квесту, під час якого учасники в реальному житті створюють проекти, що покликані змінити їх життя.

До участі в проекті запрошуються учні 7-11 класів загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів. Діти відкриють для себе: роботу в команді, зможуть системно та критично мислити, навчаться працювати з ідеями, опанують проектний менеджмент та ознайомляться з іншими цікавинками, які неодноразово знадобляться їм у дорослому житті. Але спершу необхідно прийти на презентацію проекту в своєму місті, зареєструватися на платформі та дочекатися подальших інструкцій. Реєстрація відбувається в два етапи – особистісна та командна.

Представляти інтереси своєї школи може лише одна команда, яка складається з 16 осіб – по 3 учня з 7, 8, 9, 10, 11 класів та вчителя-модератора, якого обирають діти.

На наступному етапі учні демонструватимуть свої відкриті та приховані таланти у реалізації шкільного проекту. Це може бути що завгодно – створення зоокуточку, шкільної газети, розмалювання лав у стилі «арт», приведення до ладу спортмайданчика та багато інших креативних ідей. На наступному етапі зі своєї альма-матер, діти вийдуть у місто, аби змінити світ і себе на краще.

Як шкільний, так і міський проекти втілюються за обраними напрямками, які можуть змінюватися: навколишнє середовище, здоровий спосіб життя, урбаністика, культура і мистецтво, соціальний та медійний напрямки.

По закінченню 2-х етапів навчання всі учасники разом із вчителем отримають сертифікати.

Команди, які справляться з поставленим завданням, презентують свої проекти у півфіналі, який пройде в кожному обласному центрі нашої країни.

Кращі з кращих потраплять до фіналу, який відбудеться в серці України – Києві. Тут для учнів проведуть п’ятиденний тренінг, на якому вони спробують свої сили у написанні заявки на міні-грант. На п’ять команд-переможців чекає стажування закордоном, перспективні команди отримають міні-гранти, решта щасливчиків — цінні призи.

За кроками дітей спостерігатиме вся Україна на інтерактивній платформі.

У Кіровоградській області визначено 10 міст – учасників: Бобринець,Гайворон , Долинська, Знам’янка, Мала Виска, Новомиргород, Новоукраїнка, Олександрія, Помічна, Світловодськ.

Контактна особа: Надія Кравченко, обласний координатор, (050) 645-01-25  knskns@school6kr.org.ua.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар