РНБО: Незаконні збройні формування порушували перемир’я найчастіше

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Ситуація в районі проведення АТО зберігає ознаки деескалації. Бойовики здійснювали поодинокі збройні провокації із застосуванням легкої зброї. Вчора українські переговорники досягли нових домовленостей у рамках Трьохсторонньої контактної групи у Мінську.

Повідомляє ІАЦ РНБО.

За повідомленням представників України, протягом наступних 13 днів буде здійснено розведення сил в районі Станиці Луганської, Золотого і Петровського, щоб унеможливити обстріли зі стрілецької зброї. Також мають виконуватися усі попередні домовленості, зокрема щодо повного і сталого перемир’я і відведення важкого озброєння, включно з артилерією та мінометами.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, у разі дотримання перемир’я з боку бойовиків, що забезпечуються Росією, кількість точок на лінії зіткнення із розведеними силами може бути розширена. За іншими коментарями щодо цих домовленостей – потрібно звертатися до представників України у контактній групі.

Луганський напрямок

Бойовики один раз відкривали вогонь зі стрілецької зброї поблизу Новоолександрівки.

Донецький напрямок

Майже по всій ділянці зберігався режим припинення вогню. Виключення – Авдіївка. Тут бойовики застосували легке озброєння під час провокацій, що відбулися з другої дня до одиннадцятої ночі. Крім того, у глибоку ніч з 20 на 21 вересня, бойовики випустили 2 міни з мінометів калібром 120 міліметрів поблизу Зайцевого.

У цьому ж районі тимчасово призупиняли роботу контрольного пункту для знешкодження нерозірваної мінометної міни. Станом на сьогодні КПВВ функціонує у звичайному режимі.

Маріупольський напрямок

Незаконні збройні формування порушували перемир’я найчастіше, переважно у темну пору доби. П’ять провокацій відбулися в районі Мар’їнки, ще дві біля Новотроїцького і одна біля Старогнатівки. Бойовики використовували виключно легке озброєння.

За минулу добу один український військовослужбовець отримав поранення через підрив на вибуховому пристрої, жоден військовий не загинув.

Втрати бойовиків за минулу добу

Четверо бойовиків з трьох бандформувань отримали поранення.

Інформація ГУР МОУ

yemblema-voyenna-rozvidka-ukrayini-2

За повідомленням військової розвідки, вчора бойовик з так званого «9-го полку морської піхоти» (Новоазовськ) у стані алкогольного сп’яніння відкрив стрілянину в бік сил АТО з автомату та підствольного гранатомету. Однак п’яний горе-вояка влучив у власні позиції, внаслідок чого двоє окупантів були поранені.

Крім того, розвідка доповідає, що психологічний стан російських військових, які розташовані на російсько-українському кордоні, погіршується через погані погодні умови. Зокрема, бійці 28-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ проживають у польових наметах попри осінні дощі. Обурення військових знаходить свої форми протесту, як-от підпал наметів. Внаслідок пожежі 19 вересня, 20 наметів згоріло. Це вже другий такий підпал з початку місяця. Схоже, росіяни гріються.

СБУ затримала чергового інформатора бойовиків

Мешканець Торецька Донецької області був завербований бойовиками ще навесні 2014 року під час проведення в місті антиукраїнських мітингів. Через соціальні мережі зловмисник передавав своїм кураторам інформацію щодо місць дислокації українських військових формувань, їх складу та техніки.

У Дніпрі підрозділи Національної гвардії України вдосконалили навички протидії терактам та звільнення заручників

Більшість військовослужбовців, які проходили навчання, мають досвід бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції, і вправно показали себе під час бойових занять.

11121314

Днями розпочався триденний польовий вихід нацгвардійців-зв’язківців

Мета занять – підвищення професійних навичок та поліпшення бойового вишколу. Бійці розгорнуть усі типи радіостанцій та пункт управління та забезепечуватимуть охорону місцевості.

21222324252627

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар