До 2030 в Олександрії модернізують вуличне освітлення

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Наразі в Олександрії уже майже розроблено програму освітлення, яку 16 вересня на сесії міської ради депутати затвердили в рамках Стратегії Сталого Розвитку м. Олександрії до 2030 року. Відповідний документ був розроблений спільно з міжнародними фахівцями у контексті Цілей Сталого Розвитку ООН до 2030 року. Стратегія включає в себе 42 програми, 19 із яких довгострокові.

Пише сайт Олександрійської міськради.

Однією з них є програма з енергозбереження і підвищення рівня енергоефективності в будівлях бюджетної сфери Олександрії, про яку повідомлялося раніше.

На сьогодні вже детально відпрацьовано і підготовлено проект міської Програми модернізації мереж зовнішнього освітлення із використанням сучасних енергозберігаючих технологій у м.Олександрії на 2017-2020 роки. Вона розрахована на 4 роки і передбачає 100% заміну освітлювального обладнання на території міста.

Це встановлення нових опор та економних світлодіодних LED-світильників по пр.Соборному та повна заміна старої освітлювальної техніки на LED-лампи по усьому місту.

У результаті впровадження програми загальний обсяг зменшення споживаної електроенергії складатиме щонайменше 65,2 % від теперішнього обсягу, що у вартісному еквіваленті становитиме економію у 2,5 млн грн.

До втілення модернізації вуличного освітлення планується залучити приватних інвесторів та освоїти 38,7 млн грн на всі передбачені заходи.

Реалізація програми дасть можливість забезпечити раціональне використання енергоресурсів; зменшити витрати коштів міського бюджету; підвищити якість освітлення вулиць.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар