На олександрійському кладовищі вандали зруйнували 5 пам’ятників

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

В Олександрії вандали розгромили могили на новому міському цвинтарі біля ПТУ №31. Перекинуті пам’ятники виявили відвідувачі цвинтаря.

Пише Моя Олександрія.

Невідомі зіштовхнули з п’єдесталів п’ять надгробків з чорного каменю. При падінні два надгробки розсипалися на шматки, три – вціліли.

На думку співробітника КП “Ритуал” Віталія Солдатенко, ймовірно зловмисники полювали за чорними кам’яними тумбами, на яких стояли надгробки. Там, де їх вдалося відбити, вкрали. Вандали викрали дві тумби.

“Я думаю, їх вкрали тільки з метою перепродажу і запропонували тим, хто займається пам’ятками. Тумбу можна відшліфувати і знову виставити на продаж. Я не здивуюся, якщо тумби у них купили по 300-400 гривень”, – прокоментував Солдатенко.

Ціна нової тумби сьогодні становить від 800 до 1500 гривень. Два уцілілих пам’ятника вже відновили родичі. Зруйновані надгробки можна побачити в галереї.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар