На Кіровоградщині ринок, який багато років працював “на дядю”, офіційно передано громаді

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Бобринецький ринок багато років поповнював бюджет приватного власника. Нарешті завершилась судова тяганина, за результатами якого були відмінені попередні дозволи на використання землі. Наразі Бобринецька міська об’єднана територіальна громада офіційно поінформувала про передачу території у власність громади.

Сайт Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади повідомляє:

Відповідно рішення Вищого господарського суду України від 15.03.2015 року, судом було визнано недійсним державний акт на право постійного користування землею, виданого КП «Ринок» Бобринецького районного споживчого товариства у 2001 році, через його підроблення. Винні особи понесли покарання.

06.09.2016 року вказане рішення суду було виконане і право постійного користування КП «Ринок» Бобринецького РСТ було офіційно припинене державним реєстратором з внесенням відповідного запису до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Говорячи простіше – державний акт КП «Ринок» від 2001 року було скасовано.

Крім цього, рішенням Вищого господарського суду України від 15.03.2015 року, було відмовлено Бобринецькому районному споживчому товариству у визнанні за ним права постійного користування земельною ділянкою ринку на підставі державного акту від 1997 року.

Однак Бобринецьке РСТ продовжувало використовувати цей недійсний державний акт, мотивуючи що він не був офіційно скасований.

Міська рада офіційно повідомляє, що 15.09.2016 року, на підставі даного рішення суду та рішень міської ради, згідно чинного законодавства, право постійного користування Бобринецького РСТ землею ринку на підставі державного акту від 1997 року було офіційно припинене державним реєстратором з внесенням відповідного запису до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Тобто, державного акту від 1997 року, який використовувало Бобринецьке РСТ для виправдання своїх незаконних дій БІЛЬШЕ НЕ ІСНУЄ!

Копії офіційних документів на підтвердження даних фактів розміщено на офіційному сайті міської ради.

Беручи до уваги, що у КП «Ринок» та Бобринецького РСТ на даний час офіційно скасовано обидва державні акти на право постійного користування землею ринку, повноправним його власником є Бобринецька міська об’єднана територіальна громада, а тому будь-який збір коштів з підприємців та громадян міста працівниками РСТ та КП «Ринок» є протизаконними, про які необхідно інформувати до правоохоронних органів.

Найближчим часом міська рада вживатиме заходів щодо звільнення території ринку від незаконних охоронних формувань та сторонніх організацій. Вказані дії, як і всі попередні, будуть здійснюватися виключно у межах чинного законодавства.

Міський ринок буде працювати на користь міської громади, а не окремих осіб!

З повагою, Бобринецький міський голова В.Сніжко

Поширити:

Залишити коментар:

коментар