Фільм про людей з інвалідністю з Кіровоградщини отримав диплом міжнародного кінофестивалю “КіТИ”

Документальна стрічка кропивницько-київської команди HEADMEDIA “Ми є” була відзначена дипломом VI Міжнародного кінофестивалю “КіТИ”, який  7 вересня проходив у Маріуполі.

Про це повідомляє ГС “Громадська Варта”.

7 вересня в Маріуполі, в кінотеатрі «Савона» урочисто відкрився VI Міжнародний кінофестиваль «КіТИ».

Цього року організаторам заходу було з чого вибирати. На конкурс було надіслано більше 220 картин з 13 країн світу. Це і художнє кіно, і документальне, і анімація.

Організатори заходу розповідають, що у 2011 році був перший фестиваль і тоді він мав статус кіноконкурса аматорського кіно. Сьогодні це вже міжнародний кінофестиваль. Зараз кінофест «КіТИ» знають не тільки в Україні, але і в Росії, Білорусі, Азербайджані, Вірменії, Франції, Канаді.

Кропивницько-київська команда HEADMEDIA представила на суд професійного журі свою документальну стрічку “МИ Є”, зняту у 2016 році зі ініціативи ГС “Громадська Варта” та МГО “Міст Україна-ЄС”.

Метою представленого фільму є привернути увагу здорових людей до складної долі людей з інвалідністю в Україні.

В основу фільма лягли історії людей з інвалідністю, які проживають на Кіровоградщині. Незважаючи на проблеми та перепони, які постійно створює перед цими людьми наше суспільтво — герої фільму залишаються життєрадісними та мріють про гідне життя, кожного дня заявляючи всьому світові: “МИ — Є!”

В свою чергу, журі конкурсу в цілому позитивно відзначили фільм «МИ Є», зазначивши, що вибрана тема має значну актуальність не тільки для людей з інвалідністю, а й для всього суспільства. Також журі відзначили, що високий потенціал команди HEADMEDIA, який видно неозброєнним оком, потрібно реалізувати в нових проектах.

команда HEADMEDIA
команда HEADMEDIA

За рішенням поважного журі, фільм «МИ Є», серед представлених короткометражних документальних фільмів, відзначено дипломом у спеціальній номінації “Одухотворення”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар