РНБО: На Маріупольському напрямку сталося 8 ворожих обстрілів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених в лавах українських військ немає.

Повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Вчора відбулося 2 ворожих обстріли, 1 в світлу, 1 в темну пору доби. Всі вони сталися у Попаснянському районі. Важке озброєння при цьому не застосовувалося. Також вчора на стику Луганського і Донецького напрямків відбувся політ ворожого БПЛА.

Донецький напрямок

Вчора окупанти порушив режим тиші 1 раз – в авдіївській промзоні. Обстріл тривав близько 1 години, окрім легкого озброєння, противник стріляв з міномета.

Маріупольський напрямок

Найбільше ворожих обстрілів вчора сталося саме тут. Окупанти відкривали вогонь у Мар’їнці, Старогнатівці, Водяному та Широкиному. Ці інциденти сталися в часовому проміжку між 20 та 23 годиною, решту доби було спокійно.

У районі Безіменного противник намагався придушувати систему управління сил АТО з використанням комплексу РЕБ «Діабазол».

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 8 ворожих обстрілів.

Інформація ГУР МОУ

Противник проводить приховане мінування, зокрема забороненими міжнародними конвенціями протипіхотними мінами. Це створює додаткові ризики для мирних мешканців. Зокрема, вчора таке мінування відбулося у смузі відповідальності так званої «7-ї бригади», «9-го» та «11-го полків» російсько-окупаційних військ. Вчора під час прихованого мінування місцевості протипіхотними мінами ПОМ-2 «Отьок», внаслідок порушення правил встановлення міни, отримав поранення 25-річний бойовик Костянтин Тиквенко з так званого «9-го полку».

СБУ затримала жінку-інформатора бандформування «ЛНР» в районі проведення АТО

Упродовж 2014-2016 років зловмисниця передавала бойовикам відомості про кількість, озброєння, переміщення та місця дислокації українських підрозділів у Новоайдарському районі Луганщини. Під час обшуку за місцем проживання затриманої правоохоронці вилучили засоби зв’язку, картки мобільних операторів та нотатки, що підтверджують її протиправну діяльність.

Ще один мешканець Луганщини скористався програмою Служби безпеки України «На тебе чекають вдома»

Чоловік, спокусившись ідеями сепаратизму, вартував зі зброєю у руках на блокпосту противника у с. Макарове поблизу Станиці Луганської. Згодом він залишив лави НЗФ і впродовж двох років переховувався на території Росії.

Дізнавшись про програму СБУ, чоловік повернувся додому і все розповів правоохоронцям. З моменту приїзду до України чоловік перебуває зі своєю родиною та сприяє слідству.

На полігоні ВДВ ЗСУ завершилися навчально-методичні збори з молодшими командирами гармат, мінометів, САУ, відділень ПТКР наших десантних бригад

Головна мета зборів – підвищення рівня теоретичних знань та практичних навичок артилеристів для успішного виконання бойових завдань з урахуванням досвіду, набутого під час участі в АТО.

11121314151617

Сьогодні у ВВНЗ України відбудуться урочисті церемонії складання Присяги на вірність українському народові. У цьому заході братимуть участь 2339 курсантів, які через кілька років стануть офіцерами. Окрім них, на перший курс вступило 1299 контрактників, більшість з яких вже мають досвід бойових дій.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар