Після поминок на лікарняному ліжку опинилося 8 мешканців Кіровоградщини

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Ще 8 мешканців Кіровоградщини отруїлись у закладі громадського харчування. За попередніми даними, отруєнню сприяли порушення санітарних норм роботи кафе.

“Станом на сьогодні зафіксовано 8 випадків харчової токсикоінфекції серед мешканців села Перегонівка Голованівського району. Всі люди, які захворіли, 24 серпня відвідували понинальний обід у закладі громадського харчування цього ж населеного пункту”, – розповіла Першій електронній головний спеціаліст ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Галина Сабадаш.

Наразі Держпродспоживслужба не може стверджувати, що заклад громадського харчування винен у отруєнні, але є факт, що ці всі люди відвідували цей заклад. Тож, за словами Галини Сабадаш, зв’язок прослідковується. Остаточний висновок можна буде зробити лише за рішенням лабораторного центру, який проведе дослідження води, обстежить співробітників кафе.

Окрім того, зафіксовано порушення санітарних умов закладу: працівники не пройшли медичні огляди, кафе не зареєстровано як суб’єкт господарювання, відсутній повний набір приміщень для повноцінного функціонування закладу.

Частково цей випадок отруєння пов’язують із подібною ситуацією у Благовіщенському районі:

“Не зовсім ситуації ідентичні, адже там був сальмонельоз. Але в обох випадках захворілі були відвідувачами закладу громадського харчування, де були виявлені ряд порушень, які ймовірно могли сприяти отруєнню”, – додала Галина Сабадаш.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар