Кіровоградщина: на премію ім. Яновського подали роботи 30 письменників з України

Учора, 17 серпня, у Кропивницькому відбулось чергове засідання журі районного конкурсу на здобуття премії нашого видатного земляка, публіциста, громадського діяча Юрія Івановича Яновського.

ЯновськийНа оцінку журі свої твори представили 30 учасників із Компаніївщини, Новгородки, Кіровограда, Кременчука, Умані, Києва, Борисполя, Трускавця. Відповідно до умов Положення про присудження літературної премії журі відібрало для участі в конкурсі 29 учасників. Найбільше представників на здобуття літературної премії імені Ю.Яновського делегувала Компаніївщина, загалом більше 20 поетів, прозаїків, публіцистів.

– Цим конкурсом ми віддаємо данину поваги і пошани нашому уславленому земляку, якого знаЄ, читає і шанує весь цивілізований світ, – сказав на засіданні журі голова районної ради В.Спіктаренко. – Ми незаслужено призабуваємо або примовчуємо наших земляків. А Компаніївщині дійсно є чим гордитись – це і наші сучасники О.Кононенко, Д.Іванов, А.Павельчак, А.Гурбанська та багато інших трударів літературної ниви. До речі, уже зараз районна рада спільно з творчим активом району розглядає можливість проведення конкурсу на здобуття премії ще одного нашого видатного земляка – письменника Віктора Близнеця.

Журі літературного конкурсу, до складу якого увійшли відомі на Кіровоградщині літературознавці В.Погрібний, О.Полєвіна, О.Архангельський схвально оцінило більшість робіт претендентів на здобуття премії імені Ю.Яновського. Переможці у номінаціях «Поезія», «Проза», «Літературознавство та публіцистика» будуть визначені 8 вересня цього року. Передбачено також виступи номінантів перед студентами педагогічного університету та читачами бібліотеки імені Чижевського у Кіровограді, а також на урочистій церемонії нагородження, що відбудеться 9 вересня 2016 року на малій Батьківщині письменника у Нечаївському літературно – меморіальному музеї Ю.Яновського.         

Поширити:

Залишити коментар:

коментар