Райкович проінспектував ремонти у медзакладах Кропивницького

Учора, 17 серпня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович разом з начальником управління охорони здоров’я Оксаною Макарук проінспектували хід виконання ремонтів у медичних закладах міста.

Про це повідомляє сайт КМР.

Очільник міста  побував із перевіркою в пологовому будинку №1. Тут нині відновлюють фасад, та вкладають у дворі тротуарну плитку.

У лікарні швидкої медичної допомоги, у приміщенні, де планується облаштувати відділення серцево – судинної патології (інсультний центр) розпочалися підготовчі роботи.

Практично завершено ремонт амбулаторії №4, що по вулиці Жадова. Раніше це була дитячий заклад. Нині ж її перетворюють на амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Тут обслуговуватимуть 12 тисяч діток та 4 тисячі дорослих.

Ще одна зупинка – в центральній міській лікарні, де нині відновлюють дитяче інфекційне відділення. Ремонтні роботи вже ведуться на другому поверсі і  будівельники на 50% справилися із завданням. Незабаром перейдуть до внутрішнього оздоблення приміщень. Палати планують розмалювати дитячими візерунками, як і на першому поверсі.

За словами головного лікаря ЦМЛ Олександра Артюха, заклад потребує додаткових коштів на відновлення терапевтичного відділення. Тут жодних ремонтів не проводили близько 20-ти років. А от в рентгенологічному відділенні ремонт незабаром стартує. На нього з міського бюджету виділили понад мільйон гривень. Планують всі роботи завершити до кінця 2016 – на початок 2017 – го року. Цього року у  лікарню є перспектива придбати ще й нову карету швидкої допомоги.

– Треба цим питанням активно зайнятися, – наголосив Андрій Райкович. – Кошти ми постараємось виділити на жовтневій сесії. За підсумком 9 місяців у нас буде можливість придбати карету «швидкої». І цього року обов’язково зробіть проектно – кошторисну документацію терапевтичного відділення. Щоб вона була готова, а наступного року тут треба починати ремонт.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар