ДАБІ зупинила дію 65 містобудівних документів на Кіровоградщині

У рамках реалізації повноважень державного архітектурно-будівельного нагляду Управління ДАБІ в Кіровоградській області зупинило дію 65 містобудівних документів, виданих Гайворонською райдержадміністрацією.

У ході планової перевірки відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства вказаної районної адміністрації виявлені численні порушення містобудівного законодавства. Зокрема, порушено вимоги Порядку видачі містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, їх склад і зміст,  Порядку видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки, Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, відсутні посадові інструкції начальника та спеціалістів відділу.

За результатами перевірки ДАБІ зупинила дію 19-ти містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, 22 будівельних паспортів, 24 паспортів прив’язки для розміщення  тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

Також Управління ДАБІ в Кіровоградській області спрямувало подання голові Гайворонської РДА щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності начальника її відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, що січні-червні 2016 року Держархбудінспекцією здійснено 252 перевірки установ містобудування та архітектури при органах місцевого самоврядування.  За результатами перевірок виявлено 181 порушення містобудівного законодавства, видано 159 приписів на усунення порушень, зупинено дію та скасовано 574 містобудівних документів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар