На Кіровоградщині учасники АТО отримали гарантії працевлаштування

Учасники АТО матимуть додаткові гарантії щодо працевлаштування.

Про це повідомляє Кіровоградський обласний центр зайнятості.

Поліпшенню соціального захисту учасників антитерористичної операції сприятиме Закон України № 1436-VIII «Про внесення зміни до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення». Цей закон прийнятий Верховною Радою України 7 липня 2016 року та набере чинності 30 серпня 2016 року.

Зазначені зміни стосуються переліку категорій громадян, що мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню, та включають учасників бойових дій, зазначених у пунктах 19 та 20 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Зокрема, осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції в період її проведення.

«Реалізація положень вищезазначеного закону розширює можливості щодо забезпечення роботою учасників антитерористичної операції, адже бронювання робочих місць, застосування механізму стимулювання працедавців до створення нових робочих місць для працевлаштування зазначених осіб за направленням служби зайнятості, сприятиме поверненню цих людей до мирної праці з гідною заробітною платою», – зазначила заступник директора обласного центру зайнятості Лілія Колесник.

Наразі триває відповідна робота центрів зайнятості Кіровоградської області, що сприяє адаптації учасників антитерористичної операції на ринку праці. Зокрема, в січні-липні поточного року статус безробітного мали 1853 демобілізовані особи. З них: 264 працевлаштовані, у т.ч. 34 особи отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності; 79 – проходили професійне навчання; 94 безробітних брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Кіровоградського обласного центру зайнятості, тел. 22-64-15, 32-17-06.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар