Із початку року на Кіровоградщині зафіксовано 3 спалахи інфекційних хвороб

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Із початку року на Кіровоградщині зафіксовано 3 спалахи інфекційних хвороб, очаги яких зафіксовані у Знам’янському і Благовіщенському районі.

Про це сьогодні, 1 серпня, на апаратній нараді у Кіровоградській ОДА повідомив виконуючий обов’язки начальника Головного управління Держпродспоживслужби в області Ігор Бойчук.

“На 1 серпня зафіксовано 3 спалахи небезпечних кишкових хвороб. Так, у Знамянці захворіли на сальмонельоз 11 осіб. У селі Мошорине Знамянського району зафіксовано спалах гепатиту А, внаслідок якого постраждало 8 осіб. У Благовіщенськ було госпіталізовано 46 осіб внаслідок спалаху сальмонельозу. Під час усіх спалахів постраждало 16 дітей”, – повідомив Ігор Бойчук

Серед причин появи спалахів: відсутність умов приготування страв, відсутність належного медичного огляду у працівників соціальних закладів і закладів харчування. Окрім того, за відсутності проточної води використовуються вода з найближчих колодязів, яка не є перевіреною. Продукти закуповуються у місцях, які не проходять відповідний контроль.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар