Знам’янчани хочуть жити у “Розумному місті”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Знам’янчани просять владу запровадити у їх місті онлайн-проект “Розумне місто”, яке, за їх словами, працює уже в багатьох містах України.  Така система, на думку ініціаторів петиції, спрощує мешканцям малих і середніх міст отримання інформації.

Відповідна петиція зареєстрована на сайті Єдиної системи місцевих петицій учора, 27 липня.

Текст петиції:

“Шановний Сергій Іванович та депутати Знам’янської міської ради!
Просимо Вас запровадити в місті онлайн-проект “Відкрите місто”.

В Україні на повну силу працює волонтерська ініціатива «Розумне місто» – онлайн-проект, який спрощує мешканцям малих і середніх міст отримання інформації.

Мета проекту – втілення електронного урядування в малих і середніх містах країни.

Як воно працює: людина бачить, наприклад, яму на дорозі, фотографує, завантажує на сайт. Наше комунальне підприємство приймає заявку і відправляє її в ту організацію, яка має цей дефект вирішити. На сайті всі заявки видно, можна перевірити, як виконується твоя заявка, що по інших заявках.
Серед найбільш популярних сервісів – дефекти житлово-комунального господарства, петиції і опитування. Також працюють всеукраїнські системи «ProZorro» і «Відкритий бюджет» із вибіркою по місту. В планах – інтеграція із сервісом E-Data, де можна побачити усі договори між бізнесом і розпорядниками державних коштів.

За законом електронні послуги мають надавати усі міста!

В минулому році було прийнято низку законів, зокрема про електроні петиції, звернення громадян і електронні закупівлі тощо, які зобов’язують держслужбовців користуватися електронними інструментами.

«Розумне місто» – це лише частина електронного урядування.
Відсутність бажання щось змінювати і мінятись самим сповільнює розвиток електронного урядування. Тисячі чиновників розуміють, що їхні знання морально застарілі і при наявності електронних сервісів більшість з них залишиться без роботи. Крім того, зникне певна частина корупційних схем, багатьом це також дуже не подобається.
Відсутність або низька кваліфікація держслужбовців у сфері інформаційних технологій. У багатьох державних установах IT-системи морально застаріли або взагалі відсутні. Вся документація в паперовому вигляді, а будь-яке доопрацювання вимагає складного процесу узгодження. Багато реєстрів відсутні або не синхронізовані між собою. Тому дуже часто надання електронних послуг неможливе саме з технічних причин».

Впевнені! Перераховані причини гальмування електронного урядування не стосуються міста Знам’янки!

Концепція «розумного міста» – це єдина альтернатива паперовому документообігу, інституту прописки і документам, які суперечать одне одному”.

Дата початку збору підписів:

До кінця збору підписів залишилось:

Підписати петицію можна тут

Поширити:

Залишити коментар:

коментар