Прокуратура Кіровоградської області: Клюкіну офіційно звільнено

Начальник відділу прокуратури Кіровоградської області Світлана Клюкіна офіційно звільнена з органів прокуратури за грубе порушення Закону України «Про прокуратуру», правил прокурорської етики, вчинення дій, що порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у її об’єктивності, неупередженості та незалежності, а також у чесності та непідкупності органів прокуратури України.

Про це пише Перша електронна газета з посиланням на коментар прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Національним антикорупційним бюро України розслідувалося кримінальне провадження за фактом вчинення начальником відділу прокуратури Кіровоградської області Клюкіною С.М. корупційного злочину. У ході досудового розслідування наказами прокурора Кіровоградської області, які були видані на виконання ухвал суду, підозрювана була відсторонена від займаної посади.Наразі досудове розслідування вказаного кримінального провадження завершено, обвинувальний акт за обвинуваченням Клюкіної С.М. у вчиненні корупційного злочину направлено до суду.З огляду на вказане, прокурор Кіровоградської області звернувся до Генеральної прокуратури України задля отримання погодження на звільнення вказаної особи з органів прокуратури, враховуючи той факт, що вона була нагороджена нагрудним знаком «Почесний працівник органів прокуратури України». Відтак, згідно із Положенням про відомчі заохочувальні відзнаки Генерального прокурора України, затвердженого наказом ГПУ від 18.01.2013 №12, стосовно працівника, нагородженого такою відзнакою, звільнення з роботи можливе лише за згоди Генеральної прокуратури України.
Отримавши позитивну відповідь, прокурором Кіровоградської області 22 липня поточного року Клюкіну С.М. звільнено з органів прокуратури. – йдеться в повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, співробітницю Кіровоградської обласної прокуратури затримали на хабарі. Загалом під час обшуку було вилучено понад 50 тисяч гривень і ще 6 500 доларів. Операцію із затримання та обшуку проводила Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар