РНБО: На Донецькому напрямку противник залучав для ведення повітряної розвідки безпілотники

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані в зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Вчора майже весь день було спокійно. Бойові дії велися лише з 21 години до півночі. В районі Новотошківського (Бахмутська траса) противник застосував міномет. Також ворог порушив режим тиші у Лопаскиному (район Щастя), Золотому та Попаснянському районі.

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, всього минулої доби на Луганському напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Минулої доби обстановка принципових змін не зазнала: основні бойові дії ведуться на ділянці фронту Новоселівка Друга – Авдіївка – Опитне – Невельське. Потужні мінометні обстріли наших позицій розпочалися після 15 години і не припинялися до півночі.

В авдіївській промзоні вчора відбулося бойове зіткнення між силами АТО та окупантами. До наших позицій висунулася ворожа ДРГ чисельністю близько 8 осіб. Для її знищення одразу вирушили наші бійці. Бій тривав трохи більше 1 години. Згодом, запросивши прикриття з мінометів, окупанти відступили.

З нашого боку втрат не було, з боку НЗФ 2 окупантів загинули, 3 – отримали поранення. Також сили АТО взяли трофеї – кулемет та радіостанцію. Згодом противник посилив обстріли, застосувавши під Авдіївкою артилерію.

Окрім стрільби по позиціях, окупанти знову влучили в житлові квартали. Пошкоджено 6 будинків мирних мешканців, люди не постраждали.

Окрім вищезазначених позицій, вчора противник порушував режим тиші на світлодарській дузі, під Горлівкою та в Пісках.

Всього на Донецькому напрямку вчора відбулося 1 бойове зіткнення та 27 ворожих обстрілів, зокрема 13 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Доба розпочалася напружено: з 4 до 7 години ранку противник почав обстріли з важкого озброєння під Красногорівкою і Талаківкою. Працювали 82-мм міномет, 122-мм гармати і танк.

Від прямого влучання осколочно-фугасного снаряда танка противника пошкоджено фундамент та зовнішню стіну школи №1.

Проте епіцентром бойових дій вчора була Мар’їнка.

Після полудня НЗФ почали вести снайперський вогонь по наших позиціях. Така «пристрілка» тривала до самого вечора. Після 19 години взвод піхоти російсько-окупаційних військ пішов у пряму атаку, намагаючись оволодіти нашим опорним пунктом. Бій тривав понад 2 години, в підсумку противник з втратами відступив.

Приблизно в цей же час, також під Мар’їнкою, але на іншій позиції, відбувся ще один бій. Події розгорталися за схожим сценарієм: до 30 бойовиків, під прикриттям дерев та будинків, пішли вперед, намагаючись оволодіти нашою позицією. Після годинної перестрілки в атаку пішов штурмовий загін (до 10 бойовиків), які хотіли прорватися на опорний пункт. Весь цей час дії окупантів координував спостережний пункт противника, який вчасно був виявлений та знищений пострілами з СПГ. Після цього загін НЗФ відступив, понісши значні втрати.

Зазначимо, що у цьому бою, окрім стандартного піхотного озброєння – автоматів, кулеметів та гранатометів, ворог застосовував новітні снайперські гвинтівки калібру 12,7 мм.

Також надвечір противник знову розпочав потужні мінометні та артилерійські обстріли у Красногорівці й Талаківці.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 2 бойових зіткнення та 27 ворожих обстрілів, зокрема 11 – з важкого озброєння.

Вчора на Донецькому напрямку противник залучав для ведення повітряної розвідки 3 БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 5 військовослужбовців отримали поранення.

Втрати противника

Протягом доби втрати понесли так звані «3-я» та «7-а бригади», «6-й», «9-й», «11-й полки» російсько-окупаційних військ. Загалом 11 окупантів загинули, 14 – отримали поранення. Встановлені  імена деяких важкопоранених бойовиків: Борис Терещенко, Денис Денисов, Олександр Поцелуєв та Іван Бєлий.

Окрім цього, лише за 4 останні дні у двох лікарнях Донецька від браку медикаментів та неналежної медичної допомоги померло 9 поранених раніше бойовиків, та значно  погіршився стан ще 48 окупантів, які отримали важкі поранення на Донецькому напрямку.

З огляду на великі втрати, командування противника ухвалило рішення про  відкликання з відпусток членів НЗФ усіх категорій, і наказало всім прибути до своїх підрозділів до 30 липня.

Побоюючись розгортання активних бойових дій, бойовики намагаються уникнути направлення на передову – оформляють лікарняні листи та повідомлення про неможливість повернення з території Росії з огляду на сімейні обставини, сезонні проблеми з проїзними документами тощо.

Співробітники СБУ виявили ще дві схованки з боєприпасами в районі проведення АТО

Неподалік Красногорівки, що на Донеччині, правоохоронці вилучили 2,5 кг артилерійських зарядів. Також поблизу річки у с. Денежникове Новоайдарського району Луганської області знайшли 23 гранати та понад 1000 набоїв.

Тривають масштабні навчання українських військових

На півдні України продовжується «Сі Бриз-2016»

Військові водолази з України, США, Великої Британії та Румунії зосередили роботу на пошуку, огляді та знешкодженні вибухонебезпечних пристроїв. Також водолази почали застосовувати новітнє підводне обладнання – антимагнітне спорядження, локатор бокового огляду, мобільну барокамеру тощо.

Прикордонники Одеського загону Морської охорони завершили першу фазу «Сі Бриз – 2016». Працівники ДПСУ виконали завдання у складі корабельно-катерних тактичних груп, провели артилерійські стрільби, здійснили швидкісні маневри на човнах, відпрацювали процес огляду підозрілих суден, а також провели навчання із порятунку людини за бортом.

ЗСУ розпочали другу стадію навчань «Південний вітер – 2016»

Залучені підрозділи Повітряних Сил ЗСУ – тактична авіація, зенітні ракети, радіотехнічні та спеціальні війська. Нагадаємо, ці міжнародні навчання триватимуть ще тиждень.

Президент України нагородив 163 українських військовослужбовців-учасників АТО

Один з нагороджених воїнів – лейтенант Ігор Бабаян, який з березня 2016 року воює в авдіївській промзоні. 19 квітня цей мужній офіцер з побратимами знищили добре замаскований бліндаж, з якого бойовики вели обстріли українських позицій. Українські воїни придушили ворожу точку прямим влучанням з протитанкового гранатомета. Згодом лейтенант Бабаян отримав поранення в руку, але продовжив виконувати бойове завдання, і знищив у ближньому бою окупанта. Завдяки його рішучим діям, бойовики залишилися без важливої вогневої точки, а сам офіцер отримав нагороду – орден Богдана Хмельницького III ступеня.

Ще один військовослужбовець, кавалер ордена «За мужність» III ступеня – старший солдат Олександр Дейнека. 23 серпня 2014 року його група влаштувала засідку на дві вантажівки противника. Операція була вдалою: завдяки блискавичним діям наші військові взяли в полон 6 бойовиків та захопили великий арсенал: 70 протитанкових і протипіхотних мін російського виробництва.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар