На базі Олександрії міжнародні експерти запропонували створити асоціацію «Сталі та розумні міста України»

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Фото сайту pfca.com.ua

19 липня міський голова Степан Цапюк провів робочу нараду із представниками комітету стратегічного планування та розвитку м.Олександрії.

Пише сайт Олександрійської міськради.

Степан Цапюк зазначив, що Олександрія є першим містом в Україні, де планується реалізувати довгострокову програму до 2030 року і розвивати територію відповідно до стандартів та критеріїв, встановлених ООН.

Міський голова повідомив, що після презентації Стратегії перед міжнародними експертами, ними було запропоновано на базі Олександрії створити асоціацію «Сталі та розумні міста України».

Перший заступник міського голови Л. Давиденко охарактеризувала основні завдання по напрямках, які необхідно відпрацювати для досягнення поставлених цілей та індикатори, за якими громада зможе оцінити успішність реалізації проектів.

Після цього присутні коротко опрацювали основні напрямки проекту Стратегії Сталого Розвитку м.Олександрії до 2030 року, яку нещодавно було презентовано перед міжнародними експертами; здійснено глибокий аналіз проекту, визначено стартову ситуацію і подальші шляхи реалізації Стратегії. Погоджено пріоритетні проблеми міста, які потребують вирішення: «Достойна робота для всіх», «Комфортні умови проживання», «Раціональне господарювання». Також були узгоджені графіки діяльності робочих груп, які працюють за напрямками.

Міський голова ознайомив присутніх із термінами спільної роботи з фахівцями ООН над проектом Стратегії Сталого Розвитку м. Олександрії до 2030 року, що зокрема, включає в себе співпрацю з громадськістю, тобто проведення громадських слухань, затвердження документу на сесії міської ради (орієнтовно у вересні), співробітництво з містами-побратимами та інше.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар