Кіровоградщина: міліціонери на пенсії отримали свої довгоочікувані надбавки

Пенсійну проблему майже 900 колишніх правоохоронців Кіровоградщини вирішено. Про це повідомляє сайт КОДА.

Як відомо, на початку нинішнього квітня колишні правоохоронці провели у Кропивницькому на площі Героїв Майдану акцію протесту, вимагаючи повернути належні їм за законодавством надбавки за оперативно-розшукову діяльність, адже їх мають колеги з інших областей України, однак чомусь не мають на Кіровоградщині. Відсутність таких надбавок негативно позначається на розмірі пенсії колишніх працівників міліції: вона значно менша, ніж мала б бути насправді.

Читайте також: Під стінами ОДА кіровоградські міліціонери вимагають збільшення пенсії

Протестувальники зібрали підписи під зверненням до Верховної Ради, Міністерства соціальної політики, Пенсійного фонду, Генеральної прокуратури та звернулися до голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка з проханням передати їхні вимоги до Києва. Претензій до обласної влади вони не мали, розуміючи, що це питання має вирішуватись на центральному рівні, але наполягали, щоб до області приїхала комісія зі столиці, яка б розібралася із проблемою на місці.

Така міжвідомча комісія була створена і працювала на Кіровоградщині. Як повідомила Світлана Лобанова, за результатами роботи комісії прийнято урядове рішення, проблему розв’язано. Пенсійним фондом перераховано пенсії 877 колишнім працівникам органів внутрішніх справ Кіровоградської області, нові виплати (з урахуванням перерахунку) вже здійснюються.

Один з ініціаторів протестних акцій, полковник міліції у відставці Микола Швець дякує обласній державній адміністрації за конкретні дії та реальну підтримку, адже “чотири роки проблему не можна було зсунути з мертвої точки”. Неодноразові звернення пенсіонерів МВС до різних інстанцій лишались не почутими і бажаного результату не принесли.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар