Кропивничанам повертатимуть вкрадені з рахунків гроші

© pixabay.com

Українці, і мешканці Кропивницького зокрема, будуть менше страждати від кібершахраїв, оскільки з 1 серпня банки зобов’язані повертати вкрадені хакерами гроші громадянам, які користуються міжнародною платіжною системою “Visa”.

Про це йдеться у статті на українському сайті видання “Deutsche Welle”.

З 1 серпня платіжна система “Visa” запровадить в Україні принцип нульової відповідальності для власників усіх своїх карт. Це означає, що банки будуть змушені повертати громадянам вкрадені кошти за свій рахунок.

“Якщо шахраї вкрали гроші з карти людини без її сприяння цьому, то постраждалий не несе відповідальності. Після проведення розслідування, банк повинен буде повернути гроші. Зараз є багато випадків, коли клієнт приносить гроші в банк, кладе їх на карту, а банк говорить, що в разі чого він відповідальності не несе. Це неправильно”, – зазначає директор з управління ризиками компанії “Visa” Лариса Макарова.

Досі банки часто відмовлялись у поверненні коштів через те, що клієнт повідомив про крадіжку вже після здійснення неправомірної трансакції. При цьому в Національному банку України (НБУ) констатують, що кількість шахрайських операцій з картками українців постійно зростає. За даними учасників ринку, зараз картки “Visa” активно використовує 11 мільйонів українців.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар