Двоє жителів Кіровоградщини вкрали майже кілометр електродроту

Мешканці Вільшанського району викрали 960 метрів дроту з повітряної лінії електропередач на території одного з сіл Голованівщини. Своїми незаконними діями зловмисники завдали збитків на майже 12 тисяч гривень.

Наприкінці червня до відділу поліції надійшло повідомлення працівника Голованівського РЕМ про пошкодження об’єкта електропостачання. На місце події прибула слідчо-оперативна група, представники якої виявили відсутність на електроопорах дроту, довжиною майже кілометр.

«Під час проведення розшукових заходів, працівники поліції встановили особи зловмисників. Ними виявилися два жителі сусіднього району, які у минулому неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів, зокрема крадіжок», – розповів начальник Голованівського відділу поліції Олександр Головань.

Зловмисникам 21 та 24 роки відповідно. Чоловіки продали дріт за 1200 гривень, які витратили на власні потреби. Своїми діями крадії завдали енергопостачальному підприємству збитків на суму у десять разів більшу.

За фактом правопорушення розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу, громадських або виправних робіт, арешту строком на 6 місяців чи до 3 років позбавлення волі.

 За матеріалами Голованівського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар