Автономки кропивничанам видаватимуть лише по закону

Ілюстрація

Одним із першочергових і важливих завдань, які стоять сьогодні перед міською владою – забезпечити стабільне і без зривів проходження опалювального сезону 2016 – 2017 років. Про це повідомляє сайт КМР.

На цьому акцентував увагу членів виконавчого комітету та керівників виконавчих органів міської ради міський голова Андрій Райкович під час засідання виконкому вчора, 14 липня.

Складністю сьогоднішнього дня очільник міста назвав ситуацію із бажанням масово встановити у багатоквартирних будинках системи автономного опалення. Законодавець із запізненням, але визначив правила гри і, відповідно до чинного законодавства, від’єднуватися від централізованого опалення дозволяється лише цілим будинком.

“Всі добре розуміють, що за одне літо усі квартири в багатоповерхівках не перейдуть на індивідуальне опалення, – відзначив очільник міста. – Цією зимою ми не зможемо відмовитися від послуг теплогенеруючих підприємств. Ми не зможемо за 1-2 роки повністю перебудувати теплоенергетику міста. На нас лежить відповідальність безперебійної роботи усієї соціальної сфери: закладів освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури. При хаотичному і неконтрольованому встановлення автономних котлів, система теплопостачання буде розбалансована. Частина мешканців, які не мають фінасової можливості від’єднатися від централізованого тепла, будуть під загрозою попадання під дію надвисоких тарифів. У той же час у будинках, де переважна більшість власників матиме “автономки”, підвищується ризик руйнації конструкцій, появи вологості в приміщеннях через відсутність належного обігріву службових приміщень, у тому числі підвалів”.

Міська влада йде назустріч людям, підкреслив Андрій Райкович, оскільки добре розуміємо мотивацію таких дій.

“Із понеділка комісія з питань надання дозволів на встановлення автономного опалення працюватиме в інтенсивному режимі, тричі на тиждень, – запевнив міський голова. – Ми даємо “зелене світло” від’єднанню, якщо навіть у під’їзді залишилися 1- 2 квартири. Але якщо у будинку не починався процес атономізації, ми радимо провести збори мешканців і приймати рішення всім разом”.

Андрій Райкович попередив усіх керівників про необхідність підвищеної  відповідальністі у такій ситуації, не допущення створення конфлікту у соціальній площині. А для цього діяти необхідно виключно у законний спосіб.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар