Дорожники Кіровоградщини пройшли перевірку Укравтодору

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

В червні представники Укравтодору та ДП «Дорцентр» перевіряли роботу дорожників у 10 областях: Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій та Черкаській.

Найбільша увага була приділена перевірці якості ремонтних робіт, дотриманню правил безпеки їх виконання, наявності необхідної, правильно оформленої, документації та виконанню доручень Укравтодору.

За виявлені порушення керівники Служб автодоріг у Вінницькій, Дніпропетровській, Миколаївській та Черкаській областях отримали догани та попередження від керівництва Держагентства.

Зокрема у Дніпропетровській області були виявлені порушення технології ремонтних робіт та відсутність необхідної кількості дорожніх знаків. На Хмельниччині дорожники також повинні посилити контроль за дотриманням технологій ремонту і прискорити нанесення на автошляхах регіону горизонтальної розмітки.

Зауваження, які отримав начальник Служби автодоріг Вінницької області стосувалися невиконання дерективних наказів Укравтодору та затягування розробки проектно-кошторисної документації на запланований у регіоні поточний середній ремонт доріг.

Миколаївська область відзначилася незадовільним експлуатаційним станом основних магістралей області (автомобільних доріг М-13 Кіровоград – Платоново, Н-14 Олександрівка – Кіровоград – Миколаїв, М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ) та повною відсутністю організації автомобільного руху в місцях проведення ремонтних робіт.

Щодо Черкаської області, керівництво Служби отримало догану за відсутність контролю за температурним режимом асфальтобетонних сумішей. Крім того, були виявлені факти фіксації місцевими ЗМІ та громадськістю проведення ремонту доріг у дощ.

Наразі триває перевірка контролю за роботами та станом автошляхів у інших регіонах країни. Керівництво Укравтодору має на меті не лише покращити роботу Служб автодоріг в областях, а й повернути довіру громадськості до галузі.

«Через два тижні усі зазначені області будуть знову перевірені. Якщо виявлені порушення не будуть усунені, прийматимуться відповідні кадрові рішення. Я обіцяю, що якщо керівники Служб й надалі нехтуватимуть своїми професійними обов’язками, нам доведеться з ними попрощатися», – зазначив Євгеній Барах, тимчасовий очільник Укравтодору.

Нагадаємо, цього року нове керівництво Укравтодору особисто перевірятиме якість ремонтних робіт та ефективність освоєння державних коштів у кожному регіоні. 

Прес-служба Укравтодору

Поширити:

Залишити коментар:

коментар