Де на Кіровоградщині можна отримати безкоштовну правову допомогу

В Україні запроваджується пілотний проект у сфері державної реєстрації громадських формувань. Метою проекту є забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань відповідно до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Відповідно до наказу Мін’юсту «Про запровадження пiлотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань» від 17 червня 2016 року №1717/5, подати документи про реєстрацію громадських об’єднань можна буде не лише до обласних управлінь юстиції, а й до майже 100 центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги по всій країні.

Зокрема, на території Кіровоградської області діють 3 місцеві центри з надання БВПД – Голованівський (смт. Голованівськ, вул. Ціолковського, 1, 2 поверх, тел. (0525)-22-25-83), Кіровоградський (м. Кіровоград, вул. Дворцова, 64/53, тел. (0522)-32-08-24) та Олександрійський (м. Олександрія, вул. Першотравнева, буд. 18, тел. (05235)7-04-04, 7-04-40, 050-563-72-11).

Звертаємо увагу на тому, що нові функції, які отримають центри, дадуть змогу мешканцям області реєструвати громадські організації на місцях.

Незабаром буде проведено навчання працівників місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з метою належного виконання останніми функцій з прийняття та видачі документів під час реєстрації громадських формувань, а також буде забезпечено доступ працівників до програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар