У Кіровоградській області шукають людей, які готові писати про корупцію

Регіональне відділення Міжнародного фонду «Відродження», нещодавно презентоване у Кіровоградській області, оголосило конкурси на нові гранти.

«Проведення журналістських та громадських розслідувань у сфері боротьби з корупцією»

Конкурс оголошено з метою  посилення інструментів контролю над діями влади шляхом навчання та підвищення обізнаності журналістів, громадських активістів щодо проведення антикорупційних розслідувань, застосуванню антикорупційних інструментів на локальному рівні, створення та розповсюдження відповідних методик та практик з метою набуття  компетенції громадських ініціатив у боротьбі з корупцією, донесення до громадян об’єктивної інформації про факти корупції на місцевому рівні.

Участь у конкурсі можуть брати  громадські організації, їх об’єднання,  асоціації  та ЗМІ, які зареєстровані та діють у Дніпропетровській Запорізькій,  Кіровоградській областях та м. Маріуполі Донецької області.

Загальний бюджет конкурсу –  300 000  гривень. Максимальний розмір гранта – 120 000 гривень. Тривалість проекту  — до шести місяців.

«Соціальна реабілітація ветеранів АТО та вимушених переселенців, сприяння згуртованості та взаєморозумінню у громадах Сходу України»

Конкурс оголошено з метою налагодження суспільного діалогу, розвитку громадських ініціатив для соціальної згуртованості та інтеграції демобілізованих учасників АТО та вимушених переселенців, підвищення рівня їхньої  конкурентної спроможності на ринку праці шляхом створення нових робочих місць, навчання основам підприємницької діяльності, інформованості, правової підтримки тощо; підтримки ініціатив у гуманітарній сфері, які спрямовані на соціальну згуртованість та взаєморозуміння у громадах; розширення освітніх, культурних, спортивних, туристичних зв’язків територій, що знаходяться у безпосередньої близькості до зони АТО, з іншими областями України.

Участь у конкурсі можуть брати  громадські організації, об’єднання та асоціації учасників АТО, вимушених  переселенців, правозахисні, благодійні та інші громадські організації, які зареєстровані та діють у Запорізькій, Дніпропетровській, Кіровоградській областях та м. Маріуполі Донецької області, та здійснюють надання психологічної, юридичної, соціальної та іншої допомоги.

Загальний бюджет конкурсу –  700 000  гривень. Максимальний розмір гранту – 120 000 гривень. Тривалість проекту  — до шести  місяців.

Конкурси проходитимуть у два етапи: подання заявки (до 21 липня) та у  разі її  схвалення, написання розгорнутого проекту. З детальнішою інформацією можна ознайомитись на сайті фонду.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар